Ohita valikko

Roadtrip uusiin tuuliin

Tankki täyteen, navigaattorin suunnaksi Vaasa ja virkistävä roadtrip uusiin tuuliin voi alkaa. Roadtrip on mainio tapa lomailla ja autoloma Vaasan seudulle yllättää kokeneenkin kotimaan matkailijan helppoudella ja monipuolisella tarjonnallaan. Kaupunki on täynnä kulttuuria, aktiviteetteja, tunnelmallisia ravintoloita, kahviloita sekä viihtymään houkuttelevia hotelleja. Lähes takuuvarmasti saat kokea myös oikean luonnon tuulen virkistävät vaikutukset, ainakin, jos suuntaat kulkusi luontoon lähelle merta!

Ai millaisia uusia tuulia? Kerro lisää!

  • Aja niin pitkälle kuin tie vie ja voit jo melkein tuntea merituulen puhaltavan Ruotsista asti! Suomen läntisin autolla saavutettavissa oleva piste löytyy Söderuddenista, Raippaluodosta. Sieltä on tuulella matkaa Ruotsiin saman verran kuin Vaasaan. Ihaile samalla Merenkurkun saariston karun kauniita maisemia, jotka ovat osa Unescon maailmanperintöä
  • Istuessasi pehmeässä teatterin penkissä voit melkein kuvitella olevasi jossain aivan toisessa todellisuudessa. Unohda oma arkesi ja imaudu mukaan kulttuurin viihdyttäviin tuuliin.
  • Liikunta piristää mieltä ja kehoa kirpeinä syys- ja talvipäivinä. Juokse kuin tuulispää lenkkipoluilla, tavoittele korkeuksia kiipeilyseinällä tai kokeile uutta urheilulajia. Vaasan seutu tarjoaa vaihtoehtoja kaikenikäisille ja tasoisille aktiivilomailijoille.
  • Tunnelmalliset pimenevät illat houkuttelevat nauttimaan herkullisia ruokaelämyksiä. Vaasan ravintolakorttelin ja Kalarannan kulinaristiset tuulet vetävät vertoja monelle turistikohteelle ulkomailla. Monipuolisesta tarjonnasta löytyy valinnanvaraa moneen makuun.
Museossa

Kulttuuria Vaasan seudulla

Vaasa on Kulttuurikaupunki isolla K:lla. Mistä sen tietää? Sen monipuolisesta ja laadukkaasta tarjonnasta.

Kulttuuri
Saltkaretin näkötorni ja harmaa venevaja Bodbackin vanhasta satamasta katsottuna ruskan aikaan.

Koe Merenkurkku

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luontokohde UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.

Maailmanperintösaaristo
Kulttuuriluotsi Vaasan kaupunginteatteri

Syö, juo ja viihdy

Vaasan seudulla hyvästä ruuasta nauttiminen on nautinto. Lukuisissa tasokkaissa ravintoloissa voit kokea miten lähituotetut elintarvikkeet yhdistyvät viimeisimpiin ruokatrendeihin. Hyvää ruokahalua!

Maista Vaasan seutua

Majoitus Vaasan seudulla

Vaasan seudulla voi majoittua monella eri tavalla; vaikkapa merenrannalla lasitalossa, hyvin varustellussa mökissä tai viihtyisässä hotellissa puhtaalta tuoksuvien pehmeiden lakanoiden välissä.

Majoitus