Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Roadtrip uusiin tuuliin - Koko perheen Vaasa

Roadtrip 2 sopii erityisen hyvin lapsiperheille ja kaikille lapsenmielisille. Helposti autolla saavutettavat kohteet ovat pullollaan iloa, eläimellistä menoa ja luonnonihmeitä, paikkoja joissa autoilussa kerätyn energian purkaminen on helppoa ja ihan takuulla sallittua. 

1. Majoitu perhehotelleissa

Perheille erityisen sopivia majoituspaikkoja ovat Scandic Waskia aivan kylpylä Tropiclandian vieressä, Original Sokos Hotel Royal Vaasa keskustassa ja upouusi GreenStar Hotel. Lapsiystävällinen palvelu on taattu!

2. Tropiclandia 

Vaasan keskustan tuntumassa sijaitsevassa vesipuisto Tropiclandiassa voi uida ja huvitella sisällä sydämesi kyllyydestä. Vesiliukumäet, porealtaat ja aaltokone takaavat viihtymisen koko perheelle.

Lue myös: Tropiclandia – Tervetuloa Paratiisisaarelle!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kylpylä Tropiclandia (@kylpylatropiclandia) jakama julkaisu

3. Kiipeile, keilaa tai pelaa frisbeegolfia

Etsitkö tekemistä Vaasan keskustassa? Mahdollisuudet ovat monet: Wasa Up -liikuntakeskuksessa voi kokeilla kiipeilyä, OCR-esterataa, joogaa ja pilatesta. Hohtokeilaus Cinema Bowlingissa on hauskaa säällä kuin säällä. Frisbeegolf on suosittua myös Vaasassa, ja sitä voi harrastaa myös keskustan tuntumassa Rytilaakson Arboretum-radalla.

Lue myös: Muut ulkoliikuntapaikat

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Wasa Up (@wasaupvaasa) jakama julkaisu

4. Pääkirjasto

Vaasan pääkirjasto on nähtävyys niin sisältä kuin ulkoa. Kaunis rakennus kätkee sisäänsä paitsi kirjoja, myös levollisen kutsuvan tunnelman, ja viihtyisissä lukunurkkauksissa on helppo viihtyä. Cafe Proosa tarjoilee makeaa ja suolaista syötävää taukohetkiin. 

5. Leikkipuistot sisällä ja ulkona

Lapsiperheiden suosikkipäivä kuluu nopeasti leikkipuistosta toiseen kierrellessä. Vaasan keskustassa on useita viihtyisiä leikkialueita, esimerkiksi Koivupuiston ja Setterbergin puistot. Leikkiä voi myös sisällä, ja siihen sopii erinomaisesti HopLop-sisäleikkipuisto.

Lue myös: Vaasan kaupungin leikkialueet

6. Maailmanperintöalueen helmet

Suomen pisin silta johdattaa Maailmanperintöportille, josta saat kiinnostavaa tietoa maailmaperintökohteen luonnosta, historiasta ja palveluista. Saltkaret on näköalatorni, josta maailmanperintöalue aukeaa parhaiten yhdellä näkymällä. Kierrä läheisillä luontopoluilla, tee pidempi vaellus, paista makkaraa nuotiolla ja muista jättää terveisesi tornin vieraskirjaan. Matkalla Saltkaretille tai takaisin kannattaa pysähtyä vaikka pizzalle Kvarken Breweryn Gastropubiin.

Lue myös: Suomen ainoa luonnonperintökohde kutsuu seikkailuun

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anna Suvilaakso (@asevelikylassa) jakama julkaisu

7. Teatteri

Monipuolisesta ja -kielisestä teatteritarjonnasta löytyy draamaa, komediaa ja lastenteatteria.

8. Vanhan Vaasan rauniot ja pulkkailu

Vanhan Vaasan rauniot muistuttavat Vaasan palosta vuonna 1852. Alue on mitä oivallisin paikka prinsessa- ja ritarileikeille ja tarinatuokioille menneiden aikojen elämästä. Kun maassa on lunta, täältä löytyy myös yksi kaupungin parhaista pulkkamäistä.

Lue myös: Vaasan rakennuksista huokuu Suomen entisen pääkaupungin arvo

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Maria Ek (@mek_in_picture) jakama julkaisu

9. Edvininpolku

Hieman keskustan ulkopuolelta, Purolasta, löytyy Edvininpolku ja Edvininpolun leikkialue. Edvininpolkua kiertäessä aika ei käy pitkäksi, sillä taiteilija Edvin Hevonkosken ulkoilmataideteokset ilostuttavat reitillä ulkoilijoita, ja viereisen leikkialueen telineissä voi purkaa lopun energian, mikäli sitä vielä on varastossa.

10. Ähtäri Zoo

Jättiläispandoja on sijoitettu Kiinan ulkopuolelle vain 48. Kaksi niistä on kotiutunut Ähtäriin. Pandojen lisäksi puistossa on noin 60 muuta eläinlajia ja paljon muutakin hauskaa tekemistä. 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Ähtäri Zoo (@ahtarizoo) jakama julkaisu

Vaasan seudun roadtripit