Ohita valikko

Roadtrip uusiin tuuliin - Nautiskelijan Vaasa

Vietätkö lomaa mieluiten rauhallisesti paikkaa vaihtaen, pitkiä illallisia nautiskellen ja kuulumisia tuttujen ja tuntemattomien kanssa rupatellen. Roadtrip 3 sopii tarinoiden metsästäjille ja hitaasti kiiruhtavasta tunnelmasta nauttiville. Mitä pidempään viihdyt, sitä syvemmälle pääset sukeltamaan Vaasan seudun ainutlaatuiseen tunnelmaan.

1. Majoitu mukavasti keskustassa

Keskustan hotellien sijainti kaikkien palveluiden läheisyydessä on erinomainen. Kävellen pääset helposti nauttimaan keskustan ja rannan tunnelmasta, ja autolla on helppo suunnata tutustumaan lähiseudun tarjontaan. Hurmaava Hotel Astor sijaitsee keskellä Vaasaa. Yksityisessä omistuksessa olevan hotellin taso on korkea ja kaikki 49 huonetta ovat yksilöllisesti sisustettuja. Vaakunaa kutsutaan maakunnan makeimmaksi hotelliksi – varaa huoneesi ja selvitä syyt!

2. Shoppailuelämykset keskustassa

Liisa Koski, Karisma, Säde, Loftet – Vaasa on pullollaan pieniä erikoisliikkeitä, joita ei muualta löydä, ja jotka tekevät kaupunkikuvasta niin erityisen vaasalaisen. Kauppakeskukset Espen ja Rewell sekä tunnetut ketjuliikkeet täydentävät tarjonnan, joten uskallamme luvata, että tyhjin ostoskassein kenenkään ei tarvitse shoppailureissulta poistua. Auton voit pysäköidä kätevästi torin alla sijaitsevaan Toriparkkiin. 

3. Vaasan Kauppahalli

Kauppahallin tunnelmaa ei voita mikään. Pistäydy kahvilla ja lounaalla tai osta mukaan piknik-eväät ja kotiinvietävät makumuistot.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Susanna ⚘ (@susie_squee) jakama julkaisu

4. Ravintolakortteli

Aloita matkasi torilta kävelemällä Hovioikeudenpuistikkoa rantaan päin ja noin 150 metrin matkalta löydät ainakin 11 ravintolaa. Gustav Wasa tarjoilee brunssia viikonloppuisin ja nurkan takana sijaitsevassa ravintola Niskassa pizzan paistaminen ja muu kokkaus sujuu kuin Strömsössä. Luotettavien huhujen mukaan uuttakin on taas tulossa, joten pysy kuulolla!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Niska Vasa (@niskavasa) jakama julkaisu

5. Kalaranta

Vaasan Kalaranta elää uutta kukoistustaan ja se on nykyisin kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailijoiden suosittu kohtauspaikka. Rannan ravintoloissa, Hejmissä, Fiskdiskenillä ja Faroksella, kannattaa maistaa kalaa. Valikoima on laaja ja herkullista syötävää löytyy varmasti jokaiselle.

Lue myös: Kaupunkipäivä kävellen tai pyöräillen

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Makkonen (@kimmomakkonen) jakama julkaisu

6. Museokierros

Kuntsin modernin taiteen museo, Tikanojan taidekoti ja Pohjanmaan museo sijaitsevat vain lyhyen matkan päässä toisistaan. Vieraile vaikka kaikissa tai valitse itsellesi sopivin paikka taiteesta ja kulttuurista nautiskeluun. Lähistöllä sijaitsee myös hyviä ravintoloita kuten Strampen ja Bacchus. 

Lue lisää: Vaasan kaupungin museoista

7. Bock’s Corner Brewery

Tämä panimo on herätetty uudelleen eloon vuosien tauon jälkeen ja nyt se on elävämpi kuin koskaan! Paikan tapahtumiin kannattaa tulla vierailemaan kauempaakin.

8. Kyrö Distillery Company

Oletko maistanut maailman parhaaksi valittua giniä? Tislaamokierroksella pääset kurkistamaan kulissien taakse ja kuulet parhaat tarinat. 

Lue myös: Isokyrö – Historialliset taistelut synnyttävät uusia menestystarinoita

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kyrö Distillery Home (@kyrodistilleryhome) jakama julkaisu

Alasivut