Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Roadtrip uusiin tuuliin – Seikkailijan Vaasa

Seikkailijat lähtevät laajentamaan kokemusmaailmaansa roadtrip 4:n varrelle kerätyissä kohteissa. Ehkäpä löydät uusia tuulia saaristoluonnon syövereistä tai tutustumalla paikallisiin makuelämyksiin. Joka tapauksessa parhaat muistot löytyvät taatusti sen reitin varrelta, jolla uskallat astua oman mukavuusalueesi ulkopuolelle.

Vaasan ja lähialueidin kartta, johon merkitty numeroilla eri aktiviteetti paikat

1. Majoitu oman tyylisi mukaan

Vaasan runsas hotellitarjonta tarjoaa paljon vaihtoehtoja. Keskustan lisäksi voit majoittua esimerkiksi hotelli Valloniassa, joka sijaitsee Vaasan naapurikunnassa Mustasaaressa. Uusin hotellitulokas kaupungissamme on ekologinen kaupunkihotelli GreenStar Hotel. Myös luonnonläheistä mökkimajoitusta on saatavilla ympäri vuoden! Tutustu mökkitarjontaan

2. Kiipeile, keilaa tai pelaa frisbeegolfia

Etsitkö tekemistä Vaasan keskustassa? Mahdollisuudet ovat monet: Wasa Up -liikuntakeskuksessa voi kokeilla kiipeilyä, OCR-esterataa, joogaa ja pilatesta. Hohtokeilaus Cinema Bowlingissa on hauskaa säällä kuin säällä. Frisbeegolf on suosittua myös Vaasassa, ja sitä voi harrastaa myös keskustan tuntumassa Rytilaakson Arboretum-radalla.

Lue myös: Muut ulkoliikuntapaikat

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Wasa Up (@wasaupvaasa) jakama julkaisu

3. Raippaluoto ja maailmanperintöalueen helmet

Luontoa, saaristolaiskulttuuria ja kaiken keskipisteessä meri. Suomen pisin silta johdattaa Maailmanperintöportille, josta saat kiinnostavaa tietoa maailmanperintökohteen luonnosta, historiasta ja palveluista. Saltkaret -näkötornista avautuvat huikeat maisemat seudun ainutlaatuiseen luontoon, joka lumoaa vuodenajasta riippumatta. Kierrä läheisillä luontopoluilla, tee pidempi vaellus, paista makkaraa nuotiolla ja muista jättää terveisesi tornin vieraskirjaan. Matkalla Saltkaretille tai takaisin kannattaa pysähtyä vaikka pizzalle Kvarken Breweryn Gastropubiin.

Lue myös: Suomen ainoa luonnonperintökohde kutsuu seikkailuun

4. Kalle’s Inn, Klobbskat

Lasitalossa yöpyminen on eksoottinen elämys, sillä sängyssä makoillessa voi ihailla tähtitaivasta ja hyvällä onnella vaikka revontulia. Pimeän vuodenajan saaristoluonto yhdistettynä tuulisiin olosuhteisiin on huikea kokemus, jota voi sulatella rauhassa vaikka saunan lauteilla. 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön NordicMarketing GmbH (@nordicmarketing) jakama julkaisu

5. Söderfjärden /  Meteoria

Tutustu meteoriitin noin 520 miljoonaa vuotta sitten muovaamaan tasankoon, vieraile Meteoriihessä ja kiipeä lintutorniin. Syksyllä alue toimii muuttomatkalla olevien kurkien levähdyspaikkana, joten valmistaudu korviahuumaavaan konserttiin. 

6. Pilvilampi

Pidätkö patikoinnista, vaeltamisesta ja luonnossa liikkumisesta? Pilvilammen ulkoilualue tarjoaa siihen erinomaiset puitteet ympäri vuoden. Alueella on myös nuotiopaikkoja.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Pauliina (@herronenpauliina) jakama julkaisu

7. Öjberget

Öjbergetin luonto- ja lenkkipolut tarjoavat luonnosta nauttivalle liikkujalle oivalliset puitteet. Luontopolun varrelta löydät myös Vaasan vanhin kivikauden aikaisen muinaisjäännöksen! Jos rankempi liikunta kiinnostaa, voit testata kuntoasi suosituissa kuntoportaissa. Lumen laskeuduttua laskettelijat valtaavat Öjbergetin rinteet ja tiheä latuverkosto kutsuu hiihtämään. Ota eväät mukaan ja nauti ne rinteen juurella grillikodassa.

8. Paintball eli värikuulasota

Kaupunkisota hylätyssä huvipuistossa nostaa takuuvarmasti jokaisen osallistujan sykettä. Metsäkentällä suojaa luovat isot kivet ja puut. Valitse taistelupaikkasi, kokoa joukkueesi ja hanki ohjaus tai välineet omatoimiseen peliin!

Tutustu Vaasan Paintball Vuokraukseen

9. Vaasan Sähkö Areena ja jääkiekkojoukkue Vaasan Sport

Kaupunkimme uusin ylpeys on Vaasan Sähkö Areena. Upouuden ilmeen laajennustyön seurauksena saanut jäähalli on vierailun arvoinen, ja halliin ovat erityisen tervetulleita myös vierasjoukkueiden kannattajat.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vaasan Sport (@vaasansport) jakama julkaisu

 

Vaasan seudun roadtripit