Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Roadtrip uusiin tuuliin - Vaasan parhaat

Vaasan parhaat -roadtripin varrelle olemme keränneet kohteet, joissa paljastuu miksi me vaasanseutulaiset olemme niin ylpeitä kotiseudustamme. Näissä kohteissa vierailemalla saat hyvän käsityksen merestä ja sitä ympäröivästä luonnosta, energisestä kaupunkielämästä ja intohimosta, jolla me vaasalaiset suhtaudumme palvelujen ja kotiseutumme kehittämiseen. Seudulla puhaltaa jatkuvasti uusia, virkistäviä tuulia, joten näihin paikkoihin ei kyllästy, vaikka olisit kokenutkin Vaasan kävijä.

1. Majoitu mukavasti keskustassa

Keskustan hotellien sijainti kaikkien palveluiden läheisyydessä on erinomainen. Kävellen pääset helposti nauttimaan keskustan ja rannan tunnelmasta, ja autolla on helppo suunnata tutustumaan lähiseudun tarjontaan. Keskustan hotelleihin on helppo saapua autolla, sillä parkkipaikat sijaitsevat aivan hotellien yhteydessä.

2. Kahvilaelämykset 

Vaasan keskusta on kahviloissa viihtyvän paratiisi. Kahviloiden määrä on kaupungin kokoon nähden huima ja taso vertaansa vailla. Maailmalla trendikkäät ilmiöt taipuvat paikallisten yrittäjien käsissä suussa sulaviksi herkuiksi ja viihtyisiksi miljöiksi. Aveny Cafe Vaasa on yksi uusimmista kahviloista ja Sweet Vaasa paikallisten kestosuosikki.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sweet Vaasa (@sweetvaasa) jakama julkaisu

3. Shoppailuelämykset keskustassa

Liisa Koski, Karisma, Säde, Loftet – Vaasa on pullollaan pieniä erikoisliikkeitä, joita ei muualta löydä ja jotka tekevät kaupunkikuvasta niin erityisen vaasalaisen. Kauppakeskukset ja tunnetut ketjuliikkeet täydentävät tarjonnan, joten uskallamme luvata, että kenenkään ei tarvitse poistua shoppailureissulta tyhjin ostoskassein.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön ShoppingVaasa (@shoppingvaasa) jakama julkaisu

4. Kyrö Distillery Company

Oletko maistanut maailman parhaaksi valittua giniä? Tislaamokierroksella pääset kurkistamaan kulissien taakse ja kuulet parhaat tarinat. 

Lue myös: Isokyrö – Historialliset taistelut synnyttävät uusia menestystarinoita

5. Kalaranta

Vaasan Kalaranta elää uutta kukoistustaan, ja se on nykyisin kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailevien suosittu kohtauspaikka. Rannan ravintoloissa, Hejmissä, Fiskdiskenillä ja Faroksella, kannattaa maistaa kalaa. Valikoima on laaja ja herkullista syötävää löytyy varmasti jokaiselle.

Lue myös: Kaupunkipäivä kävellen tai pyöräillen

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Makkonen (@kimmomakkonen) jakama julkaisu

6. Maailmanperintöalueen helmet

Jokaisen vaasalaisen ja Vaasan seudulla vierailevan must-kohde! Luontoa, saaristolaiskulttuuria, huvituksia ja kaiken keskipisteessä meri. Raippaluodon saarelle ajetaan Suomen pisintä siltaa pitkin. Saltkaret-näkötorni sijaitsee Björköbyn Svedjehamnissa. Tornista avautuvat huikeat maisemat seudun ainutlaatuiseen luontoon, joka lumoaa vuodenajasta riippumatta. Mikäli haluat kokea merituulen virkistävät ja energisoivat vaikutukset, Merenkurkun saaristossa se on aivan erityisen helppoa.

7. Kaupunkikävelyt

Arkkitehtuurin hieno historia huokuu Vaasan keskustan kortteleissa, ja upeat kulttuurikohteet ovat täynnä jännittäviä tarinoita. Koe kaupunki kävellen eri aikakausien arkkitehtien jalanjäljissä tai hyppää menneen ajan kulttuurivaikuttajien maailmoihin. Esimerkiksi: Setterbergin Vaasa, tulosta esite ja lähde omatoimiselle kaupunkikävelylle tutustumaan Vaasaan!

Lue myös: Vaasan rakennuksista huokuu Suomen entisen pääkaupungin arvo.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Netta Ritari (@nettaritari) jakama julkaisu

8. Teatterit 

Monipuolisesta ja -kielisestä teatteritarjonnasta löytyy draamaa, komediaa ja kaikkea siltä väliltä. Kun olet miniloman tarpeessa, teatteriviikonloppu Vaasassa on mitä parhainta irtiottoa arjesta.

9. Museokierros

Kuntsin modernin taiteen museo, Tikanojan taidekoti ja Pohjanmaan museo sijaitsevat vain lyhyen matkan päässä toisistaan ja keskustasta. Vieraile vaikka kaikissa tai valitse itsellesi sopivin kohde taiteesta ja kulttuurista nautiskeluun. Lähistöllä sijaitsee myös hyviä ravintoloita, kuten Strampen ja Bacchus. 

Lue lisää: Vaasan kaupungin museoista

Vaasan seudun roadtripit