Ohita valikko

Irtiotto arjesta: viikonloppu Vaasassa

Aika vaihtaa verkkarihousut farkkuihin ja heittää korkkarit kattoon! Vaasan yöelämä on saanut kulmakiviensä rinnalle roppakaupalla uusia tulokkaita, jotka houkuttelevat tsekkailemaan tarjontaa – emmekä puhu nyt pelkästään upeasta ruoka- ja juomatarjonnasta.* 

Yli 70 prosenttia paikallisista on jo vähintään kertaalleen rokotettu, ja haluamme pitää huolta toisistamme. Tulethan siis hipaisuetäisyydelle ainoastaan täysin terveenä ja rokotettuna.

Lite bättre bailuilta

Etkot

Panimoravintola Bock’s starttaa onnistuneen illan Keskieurooppalaista tunnelmaa henkivä pienpanimo-gastropub Bock’s on sopiva ravintolakierroksen ensimmäinen kohde, jossa kannattaa tankata pitkää iltaa varten. Valikoimassa niin tummaa kuin vaaleaa paikallista. Ja olutta myös.

Sille, joka pelaa mieluummin biljardia ja lautapelejä kuin Tinderiä, alkuillan parhaimpia etappeja on The Club.

Koska tämän vuoden helteisimmät illat ovat jo takanapäin, rantaravintoloissa on suositeltavaa hakeutua lämmittelemään saariston aurinkoa itseensä tankanneiden paikallisten kylkeen. Toimitus suosittelee myös kohtuudella sisäisesti nautittuja lämmikkeitä turnajaiskestävyyden takaamiseksi.

Juhlat

Illan vaihduttua yöksi tositarkoituksella armasta etsivän kannattaa suunnata kaupungin suosituimpaan yökerhoon, jonka käytävät ovat johtaneet alttarille varsin korkealla onnistumisprosentilla. Jos taas kaipaat kunnon kielikylpyä, kaupunki on opiskelijoineen ja energiaklustereineen sen verran kansainvälinen, että tanssilattialta löytyy varmasti yksi jos toinenkin potentiaalinen kielen saloihin opastaja.

Jatkot

Pikkutuntien suolapalan voi napata vaikka torin kojusta, tai kävellä palan matkaa Kauppapuistikkoa itään vastapaistetun pitsan ja paikallisherkku tillimakaronin maku kielellä. Ties vaikka mukaan tarttuisi muitakin kansainvälisiä herkkupaloja.

Illan päätteeksi lakanoiden väliin pääsee pujahtamaan sukkelasti, kun huoneen varaa kävelymatkan päästä keskustan menomestoista.

Jos kaipaat reissuusi muutakin sisältöä tai viikonloppu venähtää pidemmäksi vierailuksi, eipä hätää. Meillä riittää tekemistä ja näkemistä moneksi päiväksi, viikoksi – tai vaikka loppuelämäksi, jos yöllisissä seikkailussa oikein hyvä tuuri käy.

*Statistiikka ei valehtele: Vaasaan kannattaa tulla etsimään erityisesti herraseuraa. Niin 20-, 30-, 40- kuin 50-vuotiaidenkin ikäluokissa miehiä on Vaasassa satamäärin enemmän kuin naisia. Vaasan seudulla kumppania on vailla niin maajusseja, insinöörejä kuin ekonomejakin. Kerää vaikka koko sarja!

Syksyn 2021 parhaat tärpit

Lue myös