Ohita valikko
nainen metsäsää

Aktiivivierailijan syyslomaretki Vaasan seudulle

Kokosimme kaikenikäisille lomalaisille soveltuvat suosikkikohteet ja aktiviteetit sekä uudet tuttavuudet. Maistuisiko tänään hurvittelu vai rauhallisempi meno?

Vauhtia janoavat saattavat löytää itsensä vaikka männynlatvasta, saunalautalta tai lukitusta huoneesta. Löydä seikkailusi täältä: vaasa.fi/seikkailut

Aktiviteetteja seikkailun nälkään

Zip Adventure Parkista löytyy monia eri aktiviteetteja seikkailun nälkään: kiipeile luonnon helmassa, loikkaa Bungee Trampoliinille tai kilpaile ystäviesi kanssa ryhmäaktiviteettien parissa esimerkiksi Soccer miniGolf on uutuus joka sopii lähes kaikille. Haasta itsesi ja antaudu vaijerin vietäväksi hauskassa seikkailupuistossa!

Zip Adventure Park | Niemeläntie 15, Vaasa | Etäisyys keskustasta 1,8 km| Lue lisää hinnoista ja aukioloajoista

Sateisena syyspäivänä kaikki haaveilevat trooppisesta lämmöstä

Scandic Hotelli Waskian kupeessa olevassa kylpylä Tropiclandiassa vierailijat nauttivat trooppisesta lämmöstä ympäri vuoden ja vesi on aina yli 30 astetta. Pehmeissä aalloissa, saunoissa ja rentouttavissa porealtaissa viihtyvät niin perheen pienet “vesipedot” kuin aikuisetkin. Allasbaari tarjoaa virkistäviä juomia ja maukkaita aterioita, joten sinun ei tarvitse lähteä lämmöstä syödäksesi!

Kylpylä Tropiclandia

Tropiclandia | Kesäpolku 1, Vaasa | Etäisyys keskustasta 1,7 km | Kolla öppettider och prislista

Arvokas luonnonperintö kasvattaa vaellusintoa ja tarjoaa fantastisia näkymiä.

Maailmanperintö Merenkurkun saaristo on paras paikan maailmassa kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden aiheuttamaa maankohoamista. Syksy saaristossa on kaunis – koe se vierailemalla näköalatorni Saltkaretissa, vaella Fort Sommarön maastossa, Västerön vaellusreitillä Maksamaalla tai jollain muulla saariston lukuisilla luontopoluilla. Tai koe maailmanperintö selvittämällä Raippaluodon sillan luona Maailmaperintöportin vierailu keskuksessa oleva pakopeli. 

Vierailu Merenkurkun helmessä Bergössä on elämys ympäri vuoden. Vaikka saari sijaitsee vain 10 minuutin lossimatkan päässä mantereelta, on tunnelma aivan kuin toisesta maailmasta.

Pipopäinen henkilö katsoo Saltkaretin näkötornista avautuvaa moreenimaisemaa.

Raippaluodon silta & Maailmanperintöportti | Raippaluodontie 2, Mustasaari | Etäisyys Vaasan keskustasta 17 km | Kuuntele Merenkurkun tarinoita

Lähde risteilylle!

Wenniristeilly, karaokeristeily, tanssiristeily…
Wasaline tarjoaa aina kiinnostavia ja edullisia risteilyjä Merenkurkun yli. Valikoimassa on  reilusti valinnanvaraa ja tarjouksemme sisältävät sekä hotellipaketteja että päiväristeilyjä.

Wasalinen terminaali | Laivanvarustajankatu 6, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 3,2 km | Tutustu ja varaa!

Tislaamokierrokselle makujen ja historian havinaan

Maistele mallasta ja ihmettele tislaamon toimintaa Kyrö Distilleryn vierailukeskuksessa! Kyrö Distillery Company on useita kansainvälisiä palkintoja voittanut tislaamo, jonka ruispohjaisia tuotteita valmistetaan vanhassa meijerissä Isossakyrössä. Keittiössä valmistuvat maukkaat lähiruoka-annokset ja uniikit cocktailit. Järjestä kokouksesi, teemapäiväsi ja juhlasi täällä niin takaamme sinulle ainutlaatuisen kokemuksen.

Kyrö Distillery - Kyrön matkailun edistämiskeskus

Kyrön vierailukeskus | Oltermannintie 6, Isokyrö | Etäisyys Vaasan keskustaan 44 km | Tutustu tarinaan ja varaa elämys

Maakuntamatkalle Ähtäriin

Vaikka kaupungissakin riittää nähtävää, ei sovi unohtaa, mitä kaikkea kivaa seutu tarjoaa. Ähtärissä riittää tekemistä useammaksi päiväksi: padelin, keilauksen, fatbike-pyöräilyn tai golfin jatkoksi sopii mitä parhaiten rentoutuminen kylpylässä tai ehkä turvehoitoja. Taiteennälkäiset löytävät keskustan alueelta monipuolisesti taidetta ja museoita. Eläinpuiston kruununjalokiviä ovat tietenkin koko valtakunnan tuntemat isopandat Lumi ja Pyry.

Ähtäri ZooKarhunkierros 150, Ähtäri | Etäisyys Vaasan keskustasta 164 km  | Tutustu eri vaihtoehtoihin ja varaa kätevästi osoitteesta: www.visitahtari.fi

Katso juna-aikataulut Vaasa-Ähtäri täältä.

Koko perhe ihan pihalla – ulkoilukohteet lapsiperheille

Säiden suosiessa kannattaa ottaa kaikki irti Vaasan seudun monimuotoisesta luonnosta ja ulkoilumahdollisuuksista.

Lähde jääkauden jäljille
Luontoreitit meren äärellä, pitkospuut luonnonsuojelualuella vai taidepolku kaupunkimaisemissa? Valitse reittisi meidän monista vaihtoehdoista, löydät koko listan täältä: vaasa.fi/luontoreitit

Puistot ovat aina auki
Leikkejä, taidetta, historiaa, kukkaloistoa ja kotieläimiä – seudun monipuolisissa puistoissa riittää koettavaa. Löydät kaikki Vaasan puistot täältä.

Ulkoliikuntapaikat
Vaasassa on monipuoliset ulkoliikuntamahdollisuudet: urheilukenttiä, lähiliikuntapaikkoja, uimarantoja, kuntoratoja jne. Lue lisää liikuntapaikoista.

Punaposkille pehmeimmät pielukset

Seikkailujen päätteeksi sankarit kömpivät iltaisin posket ilosta punaisina hotellin sänkyyn tai ehkä valitsette jonkin alueen mökeistä tai huoneistoista.

Lisää majoitusvaihtoehtoja.

Lisää lomavinkkejä

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lue myös