Ohita valikko

Elämyksiä kaikille aisteille

Jos viettää vapaa-aikaa mieluummin muualla kuin kotona, Vaasan seutu tarjoaa niin paljon kulttuuria, shoppailua ja tapahtumia, että majapaikassa ehtii käydä vain kääntymässä.

Tarpeeksi iso, sopivan pieni

Kun saavut Vaasaan, eteesi levittäytyy historiaa, kansainvälisyyttä ja kulttuuria huokuva merenrantakaupunki ja shoppailuun Vaasa on juuri sopivan kokoinen! Tarpeeksi iso tarjoamaan niin erikoisliikkeitä, kirpputoreja, ketjuliikkeitä kuin ostoskeskuksiakin. Ja juuri tarpeeksi pieni siihen, että elämää sykkivän keskustan voi ottaa haltuun kävellen. Kaupungin idylliset kahvilat ja toistasataa ravintolaa takaavat, että ostosten lomassa pidetyt tauot hellivät kaikkia aisteja.

Kaikki saman lasikaton alla

Vaasan sydämessä sijaitseva kauppakeskus Rewell tarjoaa jokaiselle jotakin! Kauppakeskus on mielenkiintoinen sekoitus erikoisliikkeitä, ketjuliikkeiden myymälöitä ja erilaisia palveluntarjoajia ja lukuisissa kahviloissa sekä ravintoloissa voi lepuuttaa “shopping-jalkoja” ja kerätä uutta energiaa.

15.-29.10. Klassikkotietokoneet palaavat tulevaisuuteen Kauppakeskus Rewellissä. I love 8-bit® -näyttelyssä pelataan, ihmetellään ja viihdytään vanhojen suosikkilaitteiden kanssa.

Rewell | Ylätori, Vaasa | Etäisyys torilta 5 m | Tutustu liikkeisiin ja tarjontaan

Hyvää ja henkilökohtaista palvelua!

Pistäydy Vaasan Kauppahalliin lounaalle, kupilliselle capuccinoa ja osta samalla tuoreita raaka-aineita kotiin. Kauppahallissa on tarjolla paljon herkkuja jotka kutittavat makunystyröitä, lisäksi tuotteita joita et löydä tavallisesta marketista ja kaupan päälle saat hyvää henkilökohtaista palvelua.

Vaasan Kauppahalli on yksi Suomen vanhimmista ja se viettääkin tänä vuonna 120 – juhlavuotta, jota juhlitaan sadonkorjuu teemalla 30.9.. Katsaus historiaan välittyy valokuvanäyttelyssä, lisäksi on mm musiikkia ja arvontaa. Lisäksi tarjolla on Streetfood tyylistä ruokaa ja maistiaisia, pop – myynnissä on paikallisesti tuotettuja hilloja, mehuja, kukkia, vihanneksia, ruisleipää sekä hillopossuja!

Vaasan kauppahalli | Vaasanpuistikko 18, Vaasa | Etäisyys torilta  20 m | Tutustu tarjontaan

Lähiruokamatka Vaasan seudulla

Tuore, puhdas ja paikallisesti tuotettu ruoka tekee hyvää sekä terveydelle että ympäristölle. Jo mainittujen hyvien puolten lisäksi, tutustuminen paikalliseen ruokakulttuuriin tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen tavan tutustua paikalliseen kulttuuriin. Tutustu Vaasan seudun lähituotantoon!

Kutsu teatteritaiteen juurille

Vaasan kaupunginteatteri viettää 2022-2023 kaudella 80-vuotisjuhlaansa, teemalla ”juuret”. Syksyn avaa West Side Story -suurmusikaali, kaupunkisinfonia, joka on suurien tunteiden, upean musiikin ja villin tanssin juhlaa. Posketon ja vauhdikas farssi Puhtaana käteen piristää pimeää vuodenaikaa.

Vaasalaissyntyisen Carl Knifin ohjaama klassikkosatu Koivu ja tähti kerrotaan tanssin ja fyysisen teatterin keinoin nuorille ja aikuisille. Tervetuloa tarinoiden vietäväksi!

Vaasan kaupunginteatteri | Pitkäkatu 53, Vaasa | Etäisyys torilta 400 m | Syksyn ohjelmisto ja liput

Wasa Teater – paikallisia maailmanluokan elämyksiä

Ann-Luise Bertellin teos Heiman johdattaa syksyyn Wasa Teaterin isolla näyttämöllä. Lokakuusta alkaen esitetään Adde Malmbergin farssia Man får väl ställa upp. Syksyn ohjelmisto tarjoaa kaikille jotain esim lapsille satutuokion Bockarna Bruse som besöker badhuset.

Wasa Teater |Hietasaarenkatu 7, Vaasa | Etäisyys torilta 550 m |Tutustu ohjelmistoon ja varaa lippuja

Koe musiikin koko kirjo

Vaasan seudun elävän musiikin tarjonta on juuri niin persoonallinen ja monimuotoinen kuin itse seutukin. Vai miltä kuulostaisi konsertti yli satavuotiaassa arvokiinteistössä tai hämyinen jazz- ja blues-tunnelma katutason alapuolella. Lue lisää keikkapaikoista

Kulttuurinäyttämö ja elokuvateatteri

Ritz, nostalginen 1950-luvun elokuvateatteri Vaasassa, on tänä päivänä on vilkas ja suosittu kulttuurinäyttämö, joka ilta illan jälkeen täyttyy konserteista, teatterista, stand-up illoista aina open stage tapahtumiin. Elokuva iltoina sali pääsee oikeuksiinsa kun valkokankaalla näytetään ajankohtaisia laatu filmejä ja vanhempia klassikoita.

Ritz | Kirkkopuistikko 22 A, Vaasa | Avstånd från torget 350 m | Tutustu tarjontaan ja osta lippuja

Tapahtumia suurella sydämellä

Vaasan seutu on täynnä tapahtumia, isoja ja pieniä, jokaiseen makuun. Moni tapahtuma on saanut alkunsa järjestäjien intohimosta ja yritteliäisyydestä, ja talkoohenki on seudulla vahva. Ajantasaiset tiedot löytyvät aina tapahtumakalenteristamme.

Muistele menneitä tai makustele modernia taidetta museoissa

Vaasan kaupungin museot tarjoavat kesällä parastaan! Runsas valikoima näyttelyitä arvokkaista esineistä tunnelmallisiin piirroksiin tarjoaa jokaiselle jotain. Tutustu koko tarjontaan tässä. 

Pohjanmaan museossa (Museokatu 3, Vaasa | Etäisyys torilta 1 km) syvennytään ritareiden ja miekkojen aikaan. Vallan ja varallisuuden symbolit -näyttelyssä pääsee ihmettelemään niin haarniskoja kuin viikinkisotureiden koruja lokakuun puolenväliin. Marraskuun alusta on esillä näyttely We Have Dream – rohkeudesta, ihmisyydestä ja ihmisen oikeuksista. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi esillä on myös pysyviä kokoelmanäyttelyjä, esim. Hedmanin kokoelma, Vaasa 400 sekä esineistöä museon erityiskokoelmista, kuten hopea- ja rahakokoelmista. 

Kuntsin modernin taiteen museossa (Sisäsatama, Vaasa | Etäisyys torilta 1 km) on 1.10. alkaen esillä Vuoden nuori taiteilija 2022 – Emma Jääskeläinen, joka tunnetaan massiivisen monumentaalisista kiviveistoksistaan. Esillä myös Pohjalaissyntyinen Kristian Krokfors, joka valittiin kaikkien aikojen ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 1984, ja hänen näyttelynsä Forever Young.

Syksystä alkaen Tikanojan taidekodissa (Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa | Etäisyys torilta 500 m) kurkistetaan vaasalaiseen näyttämöelämään. Näyttelyssä luodaan katsaus vaasalaiseen teatterihistoriaan 1800-luvulta kiertävien teatteriseurueiden ajasta nykypäivään saakka. Esiin nostetaan valikoituja paloja Vaasan kaupunginteatterin, Wasa Teaterin, Vaasan Oopperan sekä Nukketeatteri Peukalopotin historiasta.

Vaasan taidehallissa (Vaasan kaupungintalo | Senaatinkatu 1 D, Vaasa | Etäisyys torilta 300 m) on 20.8.-30.10. esillä näyttely You’ve Changed av Jennifer Lipkin & Svetlana Bogatcheva + Jan Lehmus & NAOWAO. Bogatcheva ja Lipkin tarjoavat katsojalle moniaistisen kokemuksen arkkitehtonisilla asetelmilla, mukaansatempaavilla digitaalisilla teoksilla, käsitetaiteellisilla veistoksilla ja abstrakteilla maalauksilla.

Osta päivälippu Vaasan kaupungin museoihin etukäteen!

Tutustu Vaasaan kävellen

Arkkitehtuurin hieno historia huokuu Vaasan keskustan kortteleissa ja upeat kulttuurikohteet ovat täynnä jännittäviä tarinoita. Koe kaupunki kävellen eri aikakausien arkkitehtien jalanjäljissä tai hyppää menneen ajan kulttuurivaikuttajien maailmoihin. Koe ja tutustu Vaasan ominpäin ulkoillen.

Kappale vanhinta Vaasaa

Tulipalo tuhosi alkuperäisen, 1600-luvulla syntyneen Vaasan kaupungin lähes kokonaan vuonna 1852. Uusi kaupunki päätettiin rakentaa nykyiselle paikalleen eli noin 7 kilometrin päähän. Tulipalolta säästyivät muun muassa Vanhan Vaasan museona toimiva Wasastjernan talo sekä Mustasaaren kirkoksi muutettu hovioikeus. Lue lisää Vanhan Vaasan historiasta

Unen voimalla seuraaviin karkeloihin

Kaupungin kattavasta tarjonnasta löytyy hotelleja kävelymatkan etäisyydellä museoista, teattereista, gallerioista ja muusta kulttuuritarjonnasta.

Lisää lomavinkkejä

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Tarinoita Vaasan seudulta