Ohita valikko
Visitvaasa.fi Visitvaasa.fi

Unescon suojelema Merenkurkun saaristo on huikea luontonähtävyys

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luontokohde Unescon maailmanperintölistalla. Merenkurkun saaristossa maa­-ala kasvaa neliökilometrin vuosinopeudella, mikä vastaa yli 150:tä jalkapallokenttää. Nykyinen maisema on
muotoutunut viimeisen jääkauden aikana, jolloin Pohjois­Eurooppaa laajasti peittänyt mannerjäätikkö painoi maankamaran lommolle kilometrin verran.

Yhdessä Ruotsin Korkearannikon kanssa matala Merenkurkun saaristo muodostaa parhaan paikan maailmassa kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden aiheuttamaa maankohoamista.

Merenkurkun saariston maailmanperintökohteesta voi löytää toinen toistaan ihanampia unelmapaikkoja. Yksikään kivi ei ole toisensa kaltainen eikä yksikään saari samanlainen kuin toinen.

Tutustu Merenkurkun saaristoon

Yövy glampingteltassa tai puuteltassa Molpehällorna saarella.

Molpehällorna saarelta löytyy myös luontopolku, näköalatorni, näyttely, eläimiä, kelluva sauna, kylpytynnyri ja kajakkivuokraus.

Lue lisää ja varaa retki

Bergö – Saaristoretki melkein ulkomaille

Vaikka Bergön saari sijaitsee vain 10 minuutin lossimatkan päässä mantereelta, on tunnelma aivan kuin toisesta maailmasta.

Lue lisää
Saltkaret

Maailmanperintö yhdessä paketissa: Svedjehamn

Svedjehamnin idyllinen satama ja sen ympäristö ovat oiva päiväretkikohde. Saltkaretin yli 20 metriä korkea näkötorni tarjoaa upeat näkymät Merenkurkun luonnonperintökohteen saaristoon labyrinttimaisine moreeniharjanteineen.

Lue lisää

Västerön vaellusreitit

Jos haluat retkeillä vaihtelevassa luonossa jäkälän peittämien kallioiden keskellä, nauttia merimaisemasta tai vaikka samlla oppia jotakin englantilaisesta rahtihöyryalustuksesta nimeltä Equity, niin Västerön vaellusreitti sopii sinulle.

Lue lisää

Maailmanperintöristeily

Haluaisitko kokea Merenkurkun maailmanperinnön aivan uudella tavalla? Merenkurkun saariston risteilyillä pääset tutustumaan sisä- ja ulkosaariin, jotka ovat kauniina kesäpäivinä pieniä paratiiseja.

Lue lisää ja varaa

Sinua saattaa myös kiinnostaa