Ohita valikko
kädet

Vaasan Joulu - Anna lahjaksi hyvää joulumieltä

Haluatko levittää joulumieltä hyväntekeväisyyden tai vapaaehtoistoiminnan avulla? Lahjaksi voi antaa paitsi rahaa, myös ruokaa, vaatteita, leluja tai omaa aikaasi niitä tarvitseville ihmisille tai eläimille. Voit pistää pystyyn myös oman keräyksen sosiaalisessa mediassa haluamallesi taholle.

Vaasan kaupungin onnellisuusprofessori Markku Ojanen on nostanut yhdeksi onnellisuuden teemaksi ”Tee hyvää muille.”

– Ohje ”Tee hyvää muille” voi kuulostaa pieneltä, mutta sitä noudattaessa ja toistettaessa onnellisuus kertaantuu, kuvailee Ojanen.

Hyväntekeväisyyttä ja vapaaehtoistyötä voi tehdä Vaasassa monen eri järjestön ja organisaation kautta. Alle olemme koonneet muutamia esimerkkejä paikallisista toimijoista. Lisäksi tukea voi antaa myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastusjoukkueille ja muille toimijoille ryhtymällä vapaaehtoiseksi.

Joulupata

Joulupata on Pelastusarmeijan joka joulu järjestämä keräys kotimaan vähävaraisten auttamiseksi. Padat kaduilla ovat olleet auttamisen symboleina lähes koko Pelastusarmeijan 130-vuotisen historian ajan. Niistä onkin tullut näkyvä osa suomalaista jouluperinnettä. Myös nettikeräys kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Lisätietoa.

Jouluapua-keräys

Jouluapua-yhteisön päämääränä on toimittaa apua pääsääntöisesti vähävaraisiin lapsiperheisiin. Yleisimpiä toiveita ovat jouluruoka, hygieniatuotteet, vaatteet sekä lelut lapsille. Tavarat voivat olla käytettyjä, mutta ehjiä, siistejä ja puhtaita. Jouluapua-keräys toimii linkkinä avunantajan ja avunsaajan välillä. Järjestö ei vastaanota lahjoituksia vaan tarkoituksena on, että avunantaja toimittaa lahjoituksen suoraan avun pyytäjälle.

Keräyksen tavoitteena on toteuttaa lapsille ja nuorille joulujuhlan tunnelmaa jouluruoan, lahjojen ja koristeiden muodossa sekä antaa jouluniloa sekä lahjoittajalle, että lahjoituksen saajalle. On myös tärkeää, että avunantajalle jää hyvä ja positiivinen kokemus auttamisesta. Jouluavun kautta apua saa arviolta noin 700 suomalaista perhettä vuosittain. Lisätietoa.

Hope ry

Voit auttaa antamalla aikaasi, tekemällä tavara- tai rahalahjoituksen, liittymällä jäseneksi tai sponsoriksi. Lisätietoa.

SPR

Voit tehdä kertalahjoituksen, ryhtyä kuukausilahjoittajaksi, perustaa nettikeräyksen tai lahjoittaa vaatteita. Lisätietoa.

Koiratarha Kulkuri

Koiratarha Kulkuri ottaa mielellään vastaan eläintenruokaa, loishäätö- ja matolääkkeitä, puupellettejä kissojen hiekaksi, eläinten tarvikkeita ja petivaatteita eläinten alustoiksi. Tarve on suuri myös rahalliselle tuelle ja remontissa tarvittaville rakennusmateriaaleille. Voit myös auttaa ryhtymällä vapaaehtoiseksi. Lisätietoa.

Vaasan kissatalo

Voit tukea Kissatalon toimintaa rahallisesti, lahjoittamalla tarvikkeita ja liinavaatteita, vapaaehtoistyöllä tai alkamalla sijaiskodiksi kotia etsivälle kissalle. Vilkaise myös markettiin mennessäsi löytyykö sieltä Kissatalon kissanruoan lahjoituspiste kassojen ulkopuolelta. Lisätietoa.

Hyvä joulumieli -keräys

Hyvä Joulumieli -keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Lisätietoa.

Hyvää Joulua Vaasa

Auta yhtä tai useampaa lasta Hyvää Joulua Vaasa -avustustyön kautta. Hyvää joulua Vaasa projektissa autetaan noin 150 vähävaraista lapsiperhettä jossa jokainen perhe saa kaiken joulupöytään kuuluvan ruuan sekä joululahjoja lapsille. Lisätietoa.

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Vaasan joulu