Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Unesco Maailmanperintö
Tomas Häyry

Kaupunginjohtajan joulutervehdys vaasalaisille: Joulun onni löytyy läheltä

Muutamassa päivässä siirryimme uudenlaiseen arkeen, etätöihin ja kotikouluun. Lähitöissä jatkaneet omaksuivat vauhdilla uusia työtapoja ja käytäntöjä, jotta työssä pystyisi jatkamaan turvallisesti ja välttämättömät palvelumme olisivat turvattuina. Teimme kaikki osamme, jotta elämä jatkuisi ”uudessa normaalissa”.

Kesällä oli hetkiä, jolloin elämä tuntui palautuvan lähes ennalleen. Nautimme kotimaamme kauniista kesästä, Vaasan uimarannoista, kahviloista, harrastuksista ja luontokohteista. Vietimme aikaa perheen kanssa enemmän kuin koskaan aiemmin. Huomasimme, että onni löytyy läheltä, omasta kaupungista.

Syksy toi tullessaan uuden pandemia-aallon kertarytinällä. Tuntui raskaalta, että vaikka kevät ja kesä hoidettiin yhdessä hyvin, niin olimme jälleen samassa, jopa vakavammassa tilanteessa. Edessä oli pitkä ja pimeä syksy, miten tästä selvittäisiin uudelleen?

Koko Suomi sai seurata, mikä on Vaasan henki. Nopeat rajoitukset, maskisuositus ja niiden noudattaminen käänsivät tilanteen nopeasti jälleen parempaan suuntaan. Siitä suuri kiitos kaikille vaasalaisille, teimme tämän yhdessä! Voimme olla ylpeitä itsestämme, urakoimme esimerkillisen suorituksen, jossa jokaisella meistä oli osansa.

Tilanne on nyt lupaava, mutta silti töitä riittää. Koronan suhteen meidän pitää elää varovaisesti vielä pitkään. Moneen meistä poikkeusaika on jättänyt jälkensä tavalla tai toisella, huoli ja murhe voivat olla läsnä kauan. Nyt jos koskaan on syytä muistaa aina ajankohtaiset onnen vinkit: pidä itsestäsi huolta, tee muille hyvää ja käytä paikallisia palveluita – nyt toki turvallisuus huomioiden.

Vaikka vuosi on ollut poikkeuksellinen, tulee joulu tänäkin vuonna. Ensimmäiset joululaulut soivat radiossa, kynttilät syttyvät, leivonnaiset tuoksuvat ja saamme rauhoittua joulun tunnelmaan. Vietetään joulua oman perheen parissa ja nautitaan juhlasta kotiympäristössämme vaikkapa hyvä kirja seurana. Nautitaan yhdessä myös Vaasan kauniista maisemista, retkistä luontopoluille ja henkeäsalpaavista auringonlaskuista meren äärellä.

Rauhallista joulua kaikille!

Kaupunginjohtaja Tomas Häyry

Vaasan joulu - Joulu kaupungissa