Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Unesco Maailmanperintö

Vaasan kaupunginorkesteri

Kaupunginorkesterin joulukalenteri tuo maagisen joulun kotiisi

Oletko valmis maagiselle musiikkimatkalle kohti joulua? Vaasan kaupunginorkesterin upea monikulttuurinen kokoonpano on luonut soivan joulukalenterin nautittavaksi suoraan kotisohvalta. Nappaa käteesi jouluinen glögi tai perinteinen aamukahvi ja uppoudu Vaasan kaupunginorkesterin johdattamana Charles Dickensin Joulutarinaan nauttien samalla kauniista jouluisesta musiikista.

Vaasan kaupunginorkesterin idea joulukalenterin luomiseen lähti toiveesta tuoda orkesterin loistavat muusikot lähemmäksi yleisöä ja luoda samalla joulun tunnelmaa musiikin keinoin. Joulukalenterin 24 luukkua koostuvat niin suomalaisille hyvin tutuista jouluisista sävelmistä kuin myös maailmalta eri kulttuureille tyypillisistä kappaleista. “Meillä on täällä Vaasassa valtavan upea monikulttuurinen kaupunginorkesteri. Soittajia on Espanjan Andalusiasta Venäjään ja Unkariin. Halusimme tuoda tätä myös esiin joulukalenterissamme”, kertoo Vaasan kaupunginorkesterin intendentti Mia Huhta

Meillä on täällä Vaasassa valtavan upea monikulttuurinen kaupunginorkesteri. Soittajia on Espanjan Andalusiasta Venäjään ja Unkariin. Halusimme tuoda tätä myös esiin joulukalenterissamme

Joulukalenterin musiikkiesitykset on kuvattu vaasalaisille tutuissa paikoissa, kuten kauniissa Vaasan kirkossa sekä tunnelmallisessa Stundarsissa. Kappaleet esitetään erilaisissa kokoonpanoissa, ja mukana on perinteisten orkesterisoitinten lisäksi myös erikoisempia soittimia, kuten theremin. Jokaisessa luukussa kuullaan musiikkiesityksen lisäksi pätkä Charles Dickensin klassikosta Joulutarina kaupunginorkesterin ylikapellimestari James Lowen lukemana. “Toivomme, että katsojat voisivat joulukalenterimme parissa virittäytyä joulun tunnelmaan. Vuosi ei ole ollut helpoin, joten rauhoittuminen jouluun on varmasti monelle juuri nyt erityisen tärkeää. Haluamme toivottaa kaikille rauhaisaa joulun aikaa”, toteaa kaupunginorkesterin tiedotus- ja markkinointikoordinaattori Minna Läspä, joka on pitkälti vastannut koko joulukalenterin tuotannosta. Joulukalenteri huipentuu jouluaattona 24.12. koko kaupunginorkesterin joulutervehdykseen.

Patrik Knif soittaa thereminiä Vaasan kirkossa joulukalenterin kuvauksissa

Vaasan kaupunginorkesterin tapahtumakalenterissa on tälle vuodelle tiedossa livekonsertteja 2.12., 10.12. ja 17.12. Lisäksi kevään tapahtumakalenteri on myös täyttymässä. Jos joululahjat ovat vielä mietinnässä, lahjakortti kaupunginorkesterin tapahtumiin on oiva lahja läheiselle. Konserttiin osallistuminen on ihana elämys ja irtiotto arjen keskellä. Kaupunginorkesterin konsertteihin ovat kaikki tervetulleita. Musiikki on niin arjen kuin juhlan ilo!

Vaasan kaupunginorkesterin joulukalenteri Facebookissa.

Vaasan kaupunginorkesteri

Vaasan joulu - Joulun parhaat lahjat ja herkut

Vaasan joulu