Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Unesco Maailmanperintö

Visit Vaasan kesäbussi, tiistait 6.7.-10.8. - Historian Korsnäs ja ”kolmikäsineulontanäytös”

Korsnäsin museoalueella on sekä pappilamuseo että kotiseutumuseo. Pappilamuseossa on kahvila. Aluella olevan luontopolun varrella on grillauspaikka, ja makkaraa voi ostaa kahvilasta. Myytävänä on myös kortteja, kirjoja ja matkamuistoja.

Korsnäsin pappilamuseo

Pappilamuseo on vanhaan pappilaan sisustettu erikoismuseo, joka on rakennettu vuonna 1832. Rakennusta laajennettiin 1890-luvulla, kun pappila sai nykyisen muotonsa. Pappilamuseossa näkee, kuinka papin perhe asui ja eli Pohjanmaalla 1800-luvun lopussa. Puitteet on entisöity niin pitkälle kuin mahdollista. Kiinteät kalusteet, kuten kaakeliuunit ovat olleet talossa 1890-luvulta. Tapetit on painettu talon vanhojen mallien mukaan, mm. Korsnäsin tapetit. Vintillä on koulumuseo, joka valottaa kirkkoherra Sigurd Öhrnbergin antamaa keskikouluasteista opetusta 1930-luvulla.

Korsnäsin kotiseutumuseo

Museoon kuuluu nykyisin talonpoikaistalo (Vanhan Pappilan entinen renkitupa), luhtirakennus, sepän paja, aitta ja tuulimylly. Talonpoikaistalossa huomattavin huone on tupa, joka on sisustettu 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenien talonpoikaistyyliin. Talonpoikaistalon vintillä on näyttely, joka kertoo sanoin ja kuvin hylkeenpyynnistä ja sen eri haasteista. Museon laaja tekstiilikokoelma antaa hyvän kuvan väri-ilosta, joka oli ominaista Korsnäsin kudontataidolle.

Korsnäsin villapaita (Korsnäströjan)

”Korsnäströjan” on aivan erityinen villapaita, jota valmistettiin ja käytettiin Korsnäsissä 1800-luvun loppupuoliskolta 1900-luvun alkupuolelle. Ainutlaatuinen se on erityisesti siksi, että siinä on sekä neulottuja että virkattuja upeanvärisiä kuvioboordeja. Paitaa pitivät alun perin miehet ”parempana” vaatteena juhlissa. Paitoja valmistettiin maataloissa taitavan mestarin, yleensä naisen, ohjauksessa. Neulotut osat neuloi usein kolme naista samanaikaisesti. Tätä ”kolmikäsineulontaa” esitellään näytöksessä klo 10.30–11.30. Korsnäsin villapaitoja eri ajoilta on hyvä valikoima näytteillä talonpoikaistalossa.

Bussin aikataulu

Lähtö Vaasasta, tiistaisin 6.7.-10.8.2021
08.50 Top Camping Vaasa, Niemeläntie 1
08.55 Hotel Scandic Waskia, Lemmenpolku 3
09.00 Sokos Hotel Royal Vaasa, Hovioikeudenpuistikko 18

Saapuminen aktiviteettiin
10.00 Korsnäsin kirkonkylä, museoalue (Kyrkobyvägen 32)

Lähtö aktiviteetista
12.45 Korsnäsin kirkonkylä, museoalue (Kyrkobyvägen 32)

Saapuminen Vaasaan
14.00 Sokos Hotel Royal Vaasa
14.05 Hotel Scandic Waskia
14.10 Top Camping Vaasa

Bussilippu (meno-paluu): 10 € aikuinen, 5 € lapsi 3-12 vuotta.

Kun varaat bussilipun voit myös ostaa:

  • Sisääpääsy museoihin: 10 €/henkilö, lapset alle 12 v. vapaa pääsy.

VARAA

Paikka bussiin on varattava etukäteen ja viimeistään klo 18 matkaa edeltävänä päivänä.

Kaikki vuorot 1.7.-15.8.2021