Olet täällä

Koe Vaasa

Kulttuurikummitoiminta Vaasassa

Vaasan kaupungin Kulttuurikeskuksen ja Ikäkeskuksen yhteisprojektin peruslähtökohtana on sosiaali- ja terveysministeriön ikäihmisten palvelujen laatusuositus ja visiona on turvata aktiivinen ja elämän makuinen vanhuus niille vaasalaisille ikäihmisille, joiden omat mahdollisuudet päästä kulttuurin pariin ovat heikot.

Esittävän taiteen, musiikin ja muun kulttuurituotannon yhdistykset ja oppilaitokset voivat ottaa vaasalaisen palvelutalon, vanhainkodin tai yhden Kaupungin sairaalan osaston kummikohteekseen ja vierailla siellä säännöllisesti muutaman kerran vuodessa. Kummitoiminta on täydentävää kulttuuripalvelua.

Tällä toiminnalla tuotetaan kulttuurillista hyvinvointia ympärivuorokautisessa hoidossa oleville vanhuksille ja heidän omaisilleen. Lisäksi toiminnasta pääsevät osallisiksi paikkojen lähiympäristöissä kotona asuvat ikääntyneet vanhukset. Tällä kulttuurilla tuetaan myös henkilökunnan jaksamista ja yhteisöllistä arkea.

Kummiyhteisöt saavat vapaaehtoisesta työstään hyvää mieltä, hyvän foorumin esiintymisille ja kiitollisen yleisön. Toimintaa on tarkoitus kehittää niin, että kaikissa kaupungin vanhusten hoitopaikoissa olisi ainakin yksi kummiyhteisö.

Kulttuurikeskus ja Ikäkeskus haastaa kulttuuritoimijat mukaan kulttuurisen vanhustyön vallankumoukseen. Ota rohkeasti yhteyttä ja lähde tekemään hyvää.

Kulttuurikeskus: Leena Nyqvist, 0400-668197, leena.nyqvist@vaasa.fi

Ikäkeskus: Sanna Ala-Hallila, 040- 8684 602 , sanna.ala-hallila@vaasa.fi

 

Kulttuurikummit tällä hetkellä (27.1.2015)

Vuorikeskuksen kummi - Vaasan Oopperakuoro

Kaupunginsairaalan osastojen 4 ja 7 kummi - Vaasan taidekerho ry.

Kotirannan palvelutalon kummi - Vaasan Sinfonietta