Ohita valikko
opiskelijoita

Todellinen opiskelijakaupunki

Tiesithän, että Vaasan kaduilla joka neljäs vastaantulija on opiskelija. Haalarikansa siis näkyy ja kuuluu!

Vaasa on todellinen opiskelijakaupunki. Täällä on yli 13 000 korkeakouluopiskelijaa ja ammatillisessa koulutuksessa opiskelee noin 4 000 opiskelijaa. Vaasa onkin väkilukuun suhteutettuna yksi Suomen suurimmista opiskelijakaupungeista.

Lukion jälkeen avautuu mahdollisuus opiskella haluamaansa alaa. Vaasassa on opiskelupaikkaa etsivälle mistä valita. Kuusi korkeakouluyksikköä tarjoaa kymmenien eri alojen tutkintoja suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Kaikki on mahdollista. Yksi Vaasan korkeakouluista saattaa tarjota tien unelmien ammattiin.

Vaasan korkeakouluista valmistuu monenlaisia osaajia kuten esimerkiksi eri alojen insinöörejä, kaupan alan ja rahoituksen asiantuntijoita, juristeja, opettajia, sairaanhoitajia ja sosionomeja.

Vaasa on oikeasti kansainvälinen paikka. Vaasan seudulla puhutaan melkein sataa eri kieltä ja asukkaita noin 120 maasta. Myös opiskelu on kansainvälistä. Vuosittain Vaasaan tulee opiskelemaan satoja kansainvälisiä opiskelijoita.

Tervetuloa merelliseen opiskelijakaupunki Vaasaan! Tässä vaihtoehtoja koulutusaloista, joita vaasalaisissa korkeakouluissa voi opiskella.

 

  • Vaasa on Suomen energiapääkaupunki. Ja energiapääkaupunki tarvitsee tekniikan alan huippuammattilaisia. Insinööriopiskelijalle Vaasa on oikea taivas. Vaasan seudun menestyksekäs energiakeskittymä tarjoaa tekniikan opiskelijoille upeita harjoittelumahdollisuuksia ja kesätyöpaikkoja sekä valmistuneille insinööreille paljon työpaikkoja.

  • Vaasassa ollaan talouden alan asiantuntijoiden koulutuksen huippuja. Jos liiketalous alana kiinnostaa, kannattaa tutustua vaasalaisiin opinahjoihin.

  • Sosiaali- ja terveysala on jatkuvassa myllerryksessä ja kehittyy jatkuvasti. Alalle kaivataan kipeästi uusia, vastuullisia ammattilaisia. Alalla työskentely on tiimipelaamista, sillä työssä pääsee tekemään yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa sekä toimitaan kaikenikäisten ihmisten kanssa.

  • Vaasa on opiskelupaikkaa etsivän taivas. Kuudessa korkeakouluyksikössä on tarjolla kymmenien eri alojen tutkintoja suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Vaasassa koko opiskelijayhteisö on harvinaislaatuisen tiivis. Tutustu korkeakoulujen sivuilla, mitä vaihtoehtoja Vaasalla on tarjota.