Ohita valikko

Kielitaito antaa kilpailuetua työmarkkinoilla

Kun tekee vähän erilaisia valintoja, voi päätyä unelmiensa elämäntilanteeseen. Kaikki alkoi vuonna 2015, kun Jaakko Pentti muutti Kalajoelta Helsinkiin suorittaakseen varusmiespalveluksen Dragsvikissä ruotsiksi. Ruotsin kieli oli kiinnostanut jo pitempään ja kielitaito karttui armeijassa entisestään.

Asuttuaan ja työskenneltyään armeijan jälkeen pääkaupunkiseudulla muutamia vuosia Jaakko Pentti päätti hakea opiskelemaan ja saikin paikan sekä Helsingistä että Vaasasta. Taas hän päätti valita toisin kuin useimmat, ja aloitti syksyllä 2019 kauppatieteiden opinnot ruotsiksi Hankenilla Vaasassa.

– Ajattelin, että tämä on oivallinen mahdollisuus kehittää kielitaitoa ja saada sitä kautta kilpailuetua työmarkkinoilla. Vaasa oli myös huomattavasti lähempänä kotiseutua ja lisäksi halusin tavallaan tehdä poikkeuksen siihen trendiin, että kaikki keskittyvät asumaan ja opiskelemaan pääkaupunkiseudulle, Jaakko selittää.

Maineensa veroinen opiskelijakaupunki

Vaasa ei ollut Jaakolle ennestään tuttu, mutta kaupunki osoittautui nopeasti maineensa veroiseksi opiskelijakaupungiksi, jossa tekemistä riittää ja välimatkat ovat näppärän lyhyet. Asumisen hintatasokin on verrattain alhainen ja ihmiset mukavan maanläheisiä.

– Sain Aktialta töitä asiakasneuvojana, mikä sopii tähän opiskelun oheen oikein hyvin – työajat ovat joustavat ja työtehtävät mahdollistavat jatkuvan oppimisen ja kehittymisen. Pankkialalla työskentely kiinnosti, koska koen siitä olevan hyötyä tulevaisuudessa, riippumatta siitä päädynkö tulevaisuudessa jatkamaan finanssisektorilla vai en. Lisäksi Aktia on vahvasti kaksikielinen, mikä on hieno asia, sillä pääsen töissäkin hyödyntämään ja oppimaan ruotsia, Jaakko kertoo.

Tutustu Aktian avoimiin työpaikkoihin.

Harrastuksissa on mistä valita

Yllättävää Vaasaan muuttamisessa oli Jaakon mielestä se, ettei harrastusmahdollisuuksista ole joutunut karsimaan, vaan päinvastoin esimerkiksi eri urheilulajien saatavuus on parantunut, kun välimatkat ovat täällä pienet.

– Iltaisin on pienempi kynnys lähteä harrastukseen, kun välimatkat ovat lyhyet. Esimerkiksi suunnistusharrastamiseen täällä on erinomaiset puitteet, koska ilta- ja omatoimirasteja on niin Vaasassa kuin lähikunnissakin. Talvi saisi kuitenkin hiihtämistä ajatellen olla hieman runsaslumisempi, Jaakko virnistää pilke silmäkulmassa.

– Tällä vuoden asumiskokemuksellani voisin sanoa, että ei tällaista kaupunkia Suomessa ole toista!