Ohita valikko

Welcome Steps

Welcome Steps on Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) ja Vaasan kaupungin Työllistämispalveluiden rahoittama maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden kehittämishanke, joka toteutetaan ajalla 1.9.2020-31.8.2021. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat kaikki Suomeen saapuvat maahanmuuttajat maahanmuuttosyystä tai työmarkkina-asemasta riippumatta.

 

Welcome Steps -hankkeen tavoitteena on edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja asettautumista Vaasaan yhteistyöverkoston kanssa sekä kehittää Welcome Officen matalankynnyksen ohjaus- ja neuvontapalveluiden digitaalista saavutettavuutta ja vaikuttavuutta. Welcome Office on palvelu, jossa maahanmuuttajille tarjotaan matalankynnyksen ohjaus- ja neuvontapalveluja ilman ajanvarausta kiireellisissä asioissa. Welcome Steps eroaa Welcome Officen palveluista siten, että hanke tarjoaa maahanmuuttajille kokonaisvaltaisempaa ohjausta ja neuvontaa ajanvarauksella.

Hankkeen päämääränä on jo olemassa olevien palveluiden kartoitus sekä uusien tarvittavien palveluiden kehittäminen ja maahanmuuttajien asiakaslähtöinen ohjaaminen oikeiden palveluiden äärelle. Hanke kartoittaa ja kehittää asiakaspolkuja mm. koulutuksen kautta työelämään. Hankkeeseen kuuluu infojen ja koulutusten järjestäminen sekä kohderyhmälle että yhteistyökumppaneille, joita ovat viranomaiset, yhdistykset ja yritykset.

Hanke tarjoaa esimerkiksi seuraavia palveluja:

  • Alkuhaastattelu/ -kartoitus
  • Tarpeet ja elämäntilanne
  • Polkujen rakentaminen työelämään
  • Suomen kielen opiskelu
  • Koulutus/työ
  • Harrastukset/vapaa-aika

Palvelukielinä toimivat suomi, ruotsi ja englanti. Varaa aika Welcome Officen kautta ja tervetuloa tutustumaan palveluihimme!

Welcome office, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Palveluneuvoja Petra Winberg
welcome.office@vaasa.fi
06 325 1551

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Jaana Oba
+358 40 646 3391 / jaana.oba@vaasa.fi

Projektityöntekijä Päivi Ilmonen
+358 40 589 9546 / paivi.ilmonen@vaasa.fi

Ota yhteyttä