Olet täällä

Koe Vaasa

Kuovi

Kuovi

Numenius arquata

luontovaasa_kuovi_jn.jpg
Kuovi. Kuva Jan Nyman.

 

Yleistä. Kuovi on Suomen suurin kahlaajalintu. Se saapuu kevätmuutolta huhtikuussa, jolloin pelloilta, soilta ja rantaniityiltä alkaa kuulua sen lajityypillinen, voimakas soidinlaulu. Kuovin viihtyy erityisesti Pohjanmaan peltolakeuksilla.

  • Pituus 50-60 cm
  • Pesä maassa
  • Kuovit talvehtivat Länsi-Eurooppaan rannikolla
  • Ravintona hyönteiset, madot, äyriäiset

 

Elinympäristö. Kuovi on avomaiden lintu. Se pesii pelloilla, niityillä, soilla ja muilla laajoilla avomailla. Kevätmuutolla kuoviparvet pysähtyvät usein lepäämään jäälle, jolloin suurimmissa parvissa voi olla satoja lintuja.

Esiintyminen Vaasassa. Kuovi pesii Vaasassa erityisesti Söderfjärdenin ja Lentokentän läheisyyden laajoilla pelloilla ja niityillä. Kuovi on tavattu paikoin myös saaristossa rantaniittyjen asukkaana. Kuovi on tehty pesintään viittaavia havaintoja noin 45 atlasruudulta.

luontovaasa_kuovi_storspov_pesintaindeksikartta.jpg
luontovaasa_pesimaindeksi_legenda.jpg