Olet täällä

Koe Vaasa

Soitto-opinnot

Kuula-opisto tarjoaa taiteen perusopetuksen musiikin laajaa oppimäärää. Olemme sitoutuneet noudattamaan valtakunnallisia taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmia ja toimintamalleja. Saamamme rahoitus edellyttää, että opetuksemme on tasolta toiselle etenevää ja oppilaat suorittavat opintojensa aikana instrumentti-, musiikin perusteiden ("teoria") ja yhteismusisointiin liittyviä opintoja tähtäimenä päättötodistus. Kuula-opistolla on sivutoimipisteet Laihialla ja Isossakyrössä.
Soitto-opinnot
 

Hakuaika Kuula-opistoon
Kuula-opiston soitto-opintoihin hakuaika on huhtikuu tai erikseen ilmoitettavana aikana. Avoimelle osastolle on jatkuva haku.

Hakulomakkeet

 

Kuula-opistossa annetaan opetusta seuraavissa soittimissa:

Jousisoittimet: viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso
Puupuhaltimet: huilu, oboe, klarinetti, saksofoni
Vaskipuhaltimet: trumpetti, käyrätorvi, baritonitorvi, pasuuna ja tuuba
Rytmisoittimet: sähkökitara, sähköbasso, keyboard/piano, rummut, saksofoni ja klarinetti
Muut: piano, kitara, harmonikka

Opetusta annetaan myös klassisessa ja rytmilaulussa.

Opintojen kulku

 

Soitinstartti

Joskus parhaiten sopivan soittimen löytyminen vaatii enemmän aikaa. Nuorimpien oppilaiden soitto alkaakin soitinstarttina, eräänlaisena kokeiluopintona. Soittotunnilla käydään joko yksin tai ryhmässä 1 – 2 kertaa viikossa.  Kuula-opistolla on soitinvuokraamo, josta on mahdollisuus saada lainasoitin opintojen alkutaipaleelle (vuokra 40 €/lukukausi). Soitinstartin lukukausimaksu on 233,00 €*. Lue lisää.

Musiikin perustaso

Omalla soittotunnilla käydään kerran viikossa. Kaikki tunnit pidetään iltapäivisin ja iltaisin. Yhteismusisointi aloitetaan heti, kun taidot siihen riittävät. Harjoitukset ovat kerran viikossa tai hieman harvemmin.

Musiikin perusteilla eli teoria-aineilla vahvistetaan soittotaitoa. Opetus alkaa sinä vuonna, kun oppilas täyttää 11 vuotta (sivutoimipisteissä 10 vuotta). Opetusryhmä kokoontuu kerran viikossa. Vanhempana opintonsa aloittaneiden musiikin perusteiden tunnit alkavat viimeistään 2. opintovuotena.

Perustaso-opintojen tavoitteet on jaksotettu kolmeen tasosuoritukseen, jotka tehdään 2-3 vuoden välein. Perustason päättötodistukseen vaadittavan opintokokonaisuuden muodostavat pääinstrumenttisuoritus, yhteismusisointi ja musiikin perusteet.

Musiikkiopisto

Perustason jälkeen voivat opinnot jatkua musiikkiopistotasolla. Sen vaatimustasoa voi rinnastaa 2. asteen opintoihin. Siksipä suorituksetkin voivat olla osana kouluopintojasi (Taikonakatemia). Lisätietoja Taikonakatemiasta koulusi opinto-ohjaajalta tai Kuula-opiston rehtorilta.

Musiikkiopiston perusopintojen viimeinen ja korkein todistus on musiikkiopistotason päättötodistus. Oppilas, joka on saanut musiikin perustason päättötodistuksen 9. koululuokan loppuun mennessä, voi suorittaa musiikkiopistotasoiset opinnot 2. asteen aikana. Opintokokonaisuus vastaa ammattiopintojen aloittamiseen vaadittavaa tietotaitoa.

Päättötodistukseen vaaditaan musiikkiopistotasoiset suoritukset pääaineen lisäksi yhteismusisoinnissa, säveltapailussa, teoriassa, yleisessä musiikkitiedossa ja harmoniaopissa.

Lukukausimaksut*

Oppitunnin pituus min/vko                  

    €

20 - 30 255,00
40 284,00
50 307,00
60 327,00

Perhealennukset ja vapaaoppilaspaikat

Perhealennukset myönnetään hakemuksesta suurimmasta lukukausimaksusta (täysi maksu) pienimpään (max. 50 %). Alennukset eivät koske avoimen osaston oppilaita.

Kuula-opiston vapaaoppilaspaikkoja myönnetään hakemuksesta. Vapaaoppilaspaikkoja myönnetään joko osittaisina tai täysimääräisinä.
 

Muut maksut musiikin perustasolla ja musiikkiopistotasolla*

Kirjoittautumismaksu (uudet oppilaat) 13,00
Opintokirjamaksu (uudet oppilaat) 13,00
Kopioiden materiaalimaksu 13,00
Soitinvuokra 40,00
Sivuaine 30 min./vko 208,00
Sivuaine 40 min./vko 230,00
Sivuaine 50 min./vko 255,00
Sivuaine 60 min./vko 274,00

 

*muutokset mahdollisia. Kasvatus- ja opetuslautakunta vahvistaa seuraavan lukuvuoden lukukausimaksut keväisin.

Linkki hakulomakkeisiin.