Olet täällä

Koe Vaasa

LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTA

 

Toiminnan tavoitteet:

  • Edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia.
  • Lisätä lasten ja nuorten mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa sekä tukea harrastuneisuutta.
  • Tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä liikunnan avulla.
  • Lisätä lasten ja nuorten osallisuutta sekä vahvistaa yhteisöllisyyttä.
  • Mahdollistaa monipuolisten, viihtyisien liikuntaelämysten kokeminen yhdessä ikäistensä kanssa.

 

Tavoitteet pyritään saavuttamaan järjestämällä koulupäivän sisälle sekä lasten ja nuorten vapaa-ajalle sijoittuvaa liikunta-, kerho- ja harrastustoimintaa yhteistyössä Vaasan kaupungin hallintokuntien, liikunta- ja urheiluseurojen, yhdistysten sekä liikuntapalveluja tuottavien yritysten kanssa. Toimintaa toteutetaan osana lasten ja nuorten liikunnan valtakunnallisia kehittämishankkeita, joita ovat Liikkuva koulu -hanke sekä Lasten Liike iltapäivät -hanke.  

Liikuntakerhot
Liikuntakerhoja järjestetään iltapäivisin Vaasan kouluilla. Kerhot ovat suunnattuja 1-9-luokkalaisille lapsille ja nuorille. Kerhotoimintaan osallistuminen on maksutonta. Lue lisää liikuntakerhoista.

Liikuntaleirit
Liikuntaleirejä järjestetään koululaisten lomien aikaan kesä-, syys- ja hiihtolomalla. Liikuntaleirit ovat kokopäivä- tai puolipäiväleirejä ja ne ovat suunnattuja 1-6-luokkalaisille lapsille. Lue lisää liikuntaleireistä.

Harrastustoiminta
Harrastustoiminta pitää sisällään koulupäivän aikana sekä lasten ja nuorten vapaa-ajalla järjestettävää maksutonta harrastus-, kerho- ja leiritoimintaa. Lue lisää harrastustoiminnasta.

Perheliikunta
Perheliikuntaa järjestetään viikonloppuisin maksuttomilla ja kaikille avoimilla perheliikuntavuoroilla, joita ovat urheiluhallissa järjestettävä Hoppis-perheliikuntavuoro sekä jäähallilla järjestettävä perheluisteluvuoro. Osana toimintaa järjestetään myös perheliikuntatapahtumia. Lue lisää perheliikunnasta