Olet täällä

Koe Vaasa

LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTA

 

Toiminnan tavoitteet:

  • Edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia.
  • Lisätä lasten ja nuorten mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa sekä tukea harrastuneisuutta.
  • Tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä liikunnan avulla.
  • Lisätä lasten ja nuorten osallisuutta sekä vahvistaa yhteisöllisyyttä.
  • Mahdollistaa monipuolisten, viihtyisien liikuntaelämysten kokeminen yhdessä ikäistensä kanssa.

 

Tavoitteet pyritään saavuttamaan järjestämällä koulupäivän sisälle sekä lasten ja nuorten vapaa-ajalle sijoittuvaa liikunta-, kerho- ja harrastustoimintaa yhteistyössä Vaasan kaupungin hallintokuntien, liikunta- ja urheiluseurojen, yhdistysten sekä liikuntapalveluja tuottavien yritysten kanssa. Toimintaa toteutetaan osana lasten ja nuorten liikunnan valtakunnallisia kehittämishankkeita, joita ovat Liikkuva koulu -hanke sekä Lasten Liike iltapäivät -hanke.  

Liikuntakerhot
Liikuntakerhoja järjestetään iltapäivisin Vaasan kouluilla. Kerhot ovat suunnattuja 1-9-luokkalaisille lapsille ja nuorille. Kerhotoimintaan osallistuminen on maksutonta. Lue lisää liikuntakerhoista.

Liikuntaleirit
Liikuntaleirejä järjestetään koululaisten lomien aikaan kesä-, syys- ja hiihtolomalla. Liikuntaleirit ovat kokopäivä- tai puolipäiväleirejä ja ne ovat suunnattuja 1-6-luokkalaisille lapsille. Lue lisää liikuntaleireistä.

Harrastustoiminta
Harrastustoiminta pitää sisällään koulupäivän aikana sekä lasten ja nuorten vapaa-ajalla järjestettävää maksutonta harrastus-, kerho- ja leiritoimintaa. Lue lisää harrastustoiminnasta.

Perheliikunta
Perheliikuntaa järjestetään viikonloppuisin maksuttomilla ja kaikille avoimilla perheliikuntavuoroilla, joita ovat urheiluhallissa järjestettävä Hoppis-perheliikuntavuoro sekä jäähallilla järjestettävä perheluisteluvuoro. Osana toimintaa järjestetään myös perheliikuntatapahtumia. Lue lisää perheliikunnasta

Liikkuva koulu -toiminta
Liikkuvan koulun perusideana on toteuttaa aktiivisempia ja viihtyisämpiä koulupäiviä. Liikkuvissa kouluissa lisätään liikuntaa eri tavoin koulupäivään ja sen yhteyteen. Jokainen koulu toteuttaa liikkuvampaa koulupäivää omalla tavallaan. Lue lisää Liikkuva koulu -toiminnasta.

Valmennustoiminta 7-9lk
Vaasanseudun urheiluakatemian (Vsua) toimintamuodot yhdistää opiskelu ja urheilu yläkoulussa ovat yläkouluvalmennus 8-9lk, urheiluyläkoulu 7-9lk ja yläkoululeiritysmalli. Lue lisää valmennustoiminnasta.