Olet täällä

Koe Vaasa

Lajivalmennus

LAJIVALMENNUS 8-9LK

Lajivalmennus on urheiluseurojen toteuttamaa ja Vaasan kaupungin koordinoimaa valmennustoimintaa 8-9 -luokkalaisille, jossa aamuharjoittelu on keskitetty yhteiseen ajankohtaan. Harjoittelu on pääsääntöisesti valinnaisaine, mutta järjestelyt ovat koulusta riippuen erilaisia. Toiminnassa on mukana noin 200 opiskelijaa Vaasan, Mustasaaren ja Laihian yläkouluista. Valmennustoiminta on osa Vaasanseudun urheiluakatemian toimintaa ja valtakunnallista urheiluakatemiaohjelmaa. 

Toiminnan tavoitteet:

 • Urheilun ja opiskelun yhdistäminen
 • Koulujen ja seurojen kasvattamisyhteistyö
 • Nuorisovalmennuksen osaamisen kehittäminen
 • Lisätä harjoitusmääriä päiväaikaan

 

Toimintaperiaatteet

 • Toiminta on suunnattu huippu-urheilu-uralle tähtääville nuorille
 • Valmennus on seuravalmennusta tukevaa toimintaa
 • Seura vastaa valmennuksen ja harjoituspaikan järjestelyistä, sekä ehdottaa toimintaan osallistujia
 • Vaasan kaupunki vastaa yleisvalmennuksen järjestelystä muiden lajien edustajille
 • Toiminta tarjoaa opiskelijalle tukipalveluita, kuten henkistä valmennusta, urasuunnittelua, ravintoneuvontaa
 • Opiskelijalla on mahdollisuus myös lääkäriyhteyteen ja terveystarkastukseen (maksullisia)

 

Harjoitusajat:

 • 9-luokkalaiset, tiistai klo 8.00-9.30
 • 8-luokkalaiset, keskiviikko klo 8.00-9.30

 

Lajivalmennuslajit:
Jalkapallo, jääkiekko, salibandy, uinti, lentopallo, pesäpallo, taitoluistelu, jousiammunta sekä yleisvalmennus.

 

HAKU TOIMINTAAN LUKUVUODEKSI 2018-2019:

Koska: haku alkaa maanantaina 5.3 ja päättyy perjantaina 23.3.

Kuka voi hakea: mukaan toimintaan voivat hakea ensi syksyn 8-9-luokkalaiset eli lähtökohtaisesti vuosina 2003-2004 –syntyneet opiskelijat. Huom! 7-luokkalaiset eivät saa hakea mukaan toimintaan, koska 7-luokkalaisilla ei ole valinnaisaineita koulussa. Tänä lukuvuonna valmennustoiminnassa mukana olevien 8lk opiskelijoiden sekä Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalla olevien tulee hakea mukaan.

Miten haen mukaan: toimintaan voi hakea mukaan ainoastaan hakuaikana täyttämällä sähköisen hakulomakkeen (avataan 5.3). Hakulomakkeen on oltava perillä 23.3. klo 16 mennessä!

Vaasanseudun urheiluakatemia:

Urheiluakatemiat ovat urheilijan polun perustukiratkaisu ja muodostavat suomalaisen huippu-urheiluverkoston rungon. Vaasanseudun Urheiluakatemia on yhteistyöverkosto ja palvelukokonaisuus Vaasanseudun huippu-urheilijoille. Urheiluakatemia mahdollistaa yhtäaikaisen opiskelun ja huippu-urheilun.

Miten jatkaa toiminnassa yläkoulun jälkeen:

Yläkoulun jälkeen haetaan mukaan toisen asteen akatemiatoimintaan, jota järjestetään Vaasassa ja Vöyrillä. Vaasassa urheilupainotus kattaa uinnin, jalkapallon, jääkiekon, taitoluistelun ja salibandyn. Urheilupainotusta toteuttaa Vaasan toisen asteen koulutusorganisaatio (Vasa gymnasium, Vaasan ammattiopisto, Vaasan Lyseon lukio). Vöyrillä valmennustoimintaa järjestävät Vörå Idrottsgymnasium sekä Folkhälsan Utbildning. Urheilulukiolla toimintaa järjestetään seuraavissa lajeissa: jalkapallo, hiihto, yleisurheilu, suunnistus ja golf. Urheilukurssit kuuluvat urheilulukion opetussuunnitelmaan. Toisen asteen toimintaan hakeminen tapahtuu yhteishaun kautta erillisellä lomakkeella helmikuussa.

Lisätietoja:

Jaakko Saarinen
puh. 0400-983993
jaakko.saarinen(a)vaasa.fi