Olet täällä

Koe Vaasa

Latujen ja jäiden hoito

Ladut: Arkipäivisin lumentulon loputtua kaksi (2) ja viikonlopun aikana yksi(1) latupartiota hoitavat luokittelun mukaisesti ladut kuntoon (liite 2) Koulujen läheisyydessä olevat ja muut tilatut hiihtoladut tehdään, kun latupartiolla on aikaa. Jäät:Valaistus kytketään iltaisin päälle sitten, kun jääalue on valmis ja avattu luistelemista varten.

Jääalueiden ylösajo
Jääalueiden jäädytys alkaa, kun pakkasta on luvattu vähintään muutaman vuorokauden jaksolle.
Jäädytysjärjestys on pääpiirteissään seuraavanlainen:

1. Miehitetyt kaukalot, joita on tällä hetkellä neljä (Hietalahden, Vöyrinkaupungin, Huutoniemen ja Isolahden kaukalo ).
2. Miehittämättömät kaukalot, jäädytetään liikkuvalla kalustolla keskusta-alueelta ulospäin.
3. Sen jälkeen jäädytetään isot jäät ja viimeiseksi pienet jäät.

Jäädytysten etenemistä voi seurata kaupungin liikuntapalveluiden nettisivuilta (www.vaasa.fi/lumi-jaa-ja-rinneinfo) sekä Facebook-sivulta (Liikuntapalvelut Vaasan kaupunki Idrottsservice Vasa stad). Sivuille päivitetään tiedot siitä, mitkä jäät on avattu ja mitä ollaan jäädyttämässä. Valaistus kytketään iltaisin päälle sitten, kun jääalue on valmis ja avattu luistelemista varten.

Pukuhuoneita on Hietalahden, Vöyrinkaupungin, Huutoniemen sekä Isolahden jääalueilla, ja ne ovat avoinna arkisin klo 7-21, la klo 10-18 sekä su klo 10-20.30. Valot sammuvat jääalueilla klo 21.
Kun talvi on kunnolla käynnissä, yllämainituilla kolmella miehitetyllä kaukalolla on miehitys arkisin, joista Hietalahdessa on miehitys myös iltaisin. Vöyrinkaupungin ja Huutoniemen kaukalolla on miehitys vain päiväsaikaan. Hietalahden kaukalon hoitaja pyrkii mahdollisuuksien mukaan auraamaan myös Vöyrinkaupungin ja Isolahden kaukalon illalla.

Viikonloppuisin miehitys on ainoastaan Hietalahden kaukalolle päivävuorossa, samalla yritetään mahdollisuuksien mukaan aurata myös Vöyrinkaupungin jääaluetta. Lisäksi yksi iso traktori kiertää silloin auraamassa ja jäädyttämässä muita jääalueita.