Olet täällä

Koe Vaasa

Liikuntapaikat - ja alueet

Vaasassa voi liikkua maalla, merellä, ilmassa ja sisätiloissa.

Vaasassa on kaupunkilaisten ja myös ulkopaikkakuntalaisten käytettävissä 200 luokiteltua liikuntapaikkaa.

Kaikki sisäliikuntatilat löydät täältä ja ulkoliikuntapaikat täältä.

Sisäliikuntatiloista on merkittävin Uimahalli, jonka neljässä erikokoisessa altaassa harrastaa  monipuolista vesiliikunnan harrastus- ja kilpailutoimintaa n. 260 000 kävijää vuositasolla.

Urheiluhalli tarjoaa sisäharjoittelutiloja yleisurheilulle, jalkapallolle , pesäpallolle sekä nyrkkeilylle.

Sisäliikuntatiloina toimivat myös koulujen liikuntasalit, joista suurimmat ovat Variskan sali Vanhassa Vaasassa  ja Vaasan Ammattiopiston sali Hietalahdessa. Näissä kahdessa salissa on myös katsomot. Kolmas merkittävä sali on Urheilukeskus Ruutikellarintiellä. Lisäksi käytössä on 28 eri kokoista  koulun liikuntasalia.

Jousiampumarata sijaitsee Vaskiluodossa , Teeriniemen väestösuojaan on sijoitettu painin- ja judon harjottelutilat, uusin erikoisvarusteltu liikutatila  on telinevoimistelusali hotelli Silverian yhteydessä.

Ulkoliikuntapaikat
Kuntoratoja on eripuolilla kaupunkia 15 kappaletta. Pituudet vaihtelevat vajaan kilometrin mittaisista Pilvilammen maastoon  n. 20 km reitistöön.

Hietalahden kenttä valmistui vuonna 1936 joka alun perin on toiminut yleisurheilukenttänä sekä jalkapallokenttänä. Vuoden 2004 remontin jälkeen se muutettiin ainoastaan jalkapalloilijoiden käyttöön. Kentän uusi remontti tullaan aloittamaan vuonna 2015 syksyllä. Kentän pinta muutetaan tekonurmeksi.

Yleisurheilun harjoittelu ja kilpatoiminta keskittyy Kaarlen Kentälle, jossa on kahdeksan ratainen 400m pitkä juoksurata ja muut yleisurheilun suorituspaikat ja 4500 hengen katsomo.

Pääkenttien lisäksi Vaasasta löytyy kymmeniä nurmikenttiä sekä kuusi hiekkakenttää, kaksi hiekkatekonurmea sekä  kolme tekonurmea uusin niistä Isolahden koulun yhteydessä.

Jääkiekkokaukaloita on yhdeksän  ja luistelualueita ympäri kaupunkia parikymmentä. 

Ulkoliikuntapaikkojen hoidosta vastaavat työnjohtajat

Uimarannoista löytyy tietoa täältä.