Olet täällä

Tietoa kaupungista

Minustako perhehoitaja?

Onkilahden leikkipuisto
Tarvitsemme sinua, jolla on lämpöä, ymmärrystä lasten ja nuorten tarpeita kohtaan ja halua avata kotisi heille! Haemme perhehoitajia sekä pidempi- että lyhytaikaiseen perhehoitoon.

Perhehoito tarkoittaa lapsen tai nuoren hoidon ja huolenpidon järjestämistä kodin ulkopuolella, yksityisessä perheessä perheenjäsenenä. Perhehoitoa antaa perhehoitaja, jota kutsuttiin aiemmin sijaisvanhemmaksi ja perhettä sijaisperheeksi. Omassa kodissaan perhehoitoa tarjoavan yksityisen perheen kotia kutsutaan nykyään perhekodiksi.

Perhehoitoon voidaan sijoittaa joko huostaanotettu tai avohuollon tukitoimenpiteenä sijoitettu lapsi. Syyt siihen, että lapsi tai nuori ei voi asua kotonaan, voivat olla monenlaisia. Ne voivat johtua muun muassa vanhemman päihteiden käytöstä, mielenterveysongelmista, muista perheen ongelmista, vanhemman sairaudesta tai kuolemasta. Lue lisää perhehoitajan tehtävästä

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä! Tulosta ja täytä alla oleva lomake, joka ei vielä sido sinua mihinkään. Otamme sitten yhteyttä sinuun ja kerromme lisää perhehoidosta sekä vastaamme kysymyksiisi. Voit tietenkin myös soittaa meille.

Tietoja perhehoitajaksi tai adoptiovanhemmaksi haluavasta (pdf)

Vaasan perhehoitotiimi

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Lyhytaikainen perhehoito