Olet täällä

Koe Vaasa

Näyttelyt

Vaasan kaupungin museoissa on näyttelyitä ympäri vuoden. Tarjolla on pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät museoiden arvokkaita taide- ja esinekokoelmia, kulttuurihistoriaa, Vaasan historiaa ja alueen luontoa.

Tyyli- ja taidehistorialliset näyttelyt tutustuttavat vanhempaan taiteeseen. Pysyvään näyttelytarjontaan kuuluvat myös uudempaa taidetta esittelevät modernin ja nykytaiteen näyttelyt. Museot esittelevät näyttelyissään myös ajan ilmiöitä ja ajankohtaisia näkökulmia.

Kuntsin modernin taiteen museo, Pohjanmaan museo, Tikanojan taidekoti ja Vaasan taidehalli sijaitsevat vain muutaman korttelin päässä toisistaan. Kesäisin avoinna oleva Vanhan Vaasan museo sijaitsee historiallisesti merkittävällä alueella Vanhassa Vaasassa.

Museoiden päivälipulla tutustut kaikkiin avoinna oleviin näyttelyihin vaivattomasti saman päivän aikana. Taidehalliin on maksuton sisäänpääsy.

Ajankohtaista

Ragne lähdössä Vaasasta_Ragne på väg från Vasa
21.8.2017
Yksi Vaasan kaupungin museoiden Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 näyttelyistä on 100 vuotta, 100 kuvaa –valokuvanäyttely, joka toteutetaan verkossa. Aiheena on Vaasan historia ja arki sadan...