Olet täällä

Päävalikko

Vaasa-opiston kysytyimmät

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastaukset.

Voinko tulla kurssille tutustumaan enkä sitoudu vielä kurssimaksun maksamiseen?
Vaasa-opiston kursseilla ei ole mahdollisuutta tutustumiskertaan. 
Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja samalla sitoudut maksamaan kurssimaksun.

Miten voin peruuttaa kurssille osallistumiseni?
Peruutuksen voi tehdä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/vaasa kohdasta *omat tiedot* tai soittamalla opiston palvelupisteeseen Vaasassa puh 06 325 3496 tai Laihialla 040 635 3391. Peruutuksesta ilmoittaminen kurssin opettajalle ei riitä.
Esteen sattuessa ilmoittautuminen on peruutettava viimeistään 4 arkipäivää ennen kurssin alkamispäivää, muuten peritään 20 €:n maksu (tai kurssin hinnan, jos se on alle 20 €). Jos osallistuminen perutaan sen jälkeen kuin kurssi on jo alkanut tai osallistumista ei peruuteta ollenkaan, laskutetaan koko kurssimaksu.

Pitääkö minun maksaa kurssimaksu, jos keskeytän kurssin?
Kyllä (kts edellinen vastaus).  Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta. 

Olen yrittänyt ilmoittautua kurssille, mutta saan ilmoituksen: ilmoittautuminen ei onnistunut – mitä teen?
Ota yhteyttä opiston palvelupisteeseen, puh 040 635 3391.

Miksi minulle ei ole ilmoitettu esim. kurssin kokoontumiskerran peruuntumisesta?
Vaasa-opisto ilmoittaa kurssiin tapahtuvista muutoksista tekstiviestillä, sähköpostilla tai puhelimitse, tarkista, että tietosi ovat rekisterissämme oikein. Soita opiston palvelupisteeseen Vaasassa puh 06 325 3496 tai Laihialla 040 635 3391.

Olen maksanut kurssimaksun netissä ilmoittautumisen yhteydessä, missä tapauksissa maksu palautetaan?
lmoittautumisen yhteydessä maksettu kurssimaksu palautetaan kurssin peruuttamis-tilanteessa vain mikäli yllämainitut osallistumisen peruuttamiseen liittyvät ehdot täyttyvät. 
Mikäli kurssi joudutaan peruuttamaan kokonaan, kurssimaksu palautetaan. Kurssien peruuttamisesta ilmoitetaan osallistujille erikseen.
Ota yhteyttä maksun palauttamiseksi opiston palvelupisteeseen, puh 040 635 3391. Muissa tapauksissa maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.

Maksoin kurssimaksun vahingossa kaksi kertaa, mitä teen?
Ota yhteyttä maksun palauttamiseksi opiston toimistoon, puh 040 635 3391.

Kuka voi saada alennusta kurssimaksuun ?
Työttömät työnhakijat
Työttömät työnhakijat saavat 50 %:n alennuksen opiston kurssimaksuista.  Tosite etuuden piiriin kuulumisesta tulee esittää opiston palvelupisteeseen Vaasassa tai Laihialla viimeistään viikon sisällä kurssin alkamisesta. Todistuksen voi myös skannata osoitteeseen opistot.laskutus@edu.vaasa.fi.
Työttömyys todistetaan Kelan tai työttömyyskassan edellisen kuukauden maksutositteella (ei asiakaskortilla).
Alennettua kurssimaksua ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta. Lasku lähetetään koti-/laskutusosoitteeseen.
Opiskelijat
Korkeakouluopiskelijoille annetaan 10 %:n alennus kurssimaksusta. Opiskelijakortti tulee esittää opiston palvelupisteeseen Vaasassa tai Laihialla viimeistään viikon sisällä kurssin alkamisesta.  Opiskelijakortin voi myös skannata osoitteeseen opistot.laskutus@edu.vaasa.fi.
Alennettua kurssimaksua ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta. Lasku lähetetään koti-/laskutusosoitteeseen.
Eläkeläiset
Opetushallitus tukee seniorien ja eläkkeellä olevien osallistumista kursseille opintoseteliavustuksella. Kurssimaksuja on alennettu erikseen merkityillä kursseilla.

Miksi en saanut alennusta, vaikka olen oikeutettu alennukseen?
Saadaksesi ko. alennuksen , todistus työttömyydestä /opiskelijakortti tulee esittää opiston toimistossa (kts edellinen vastaus). Ilmoitus, että olen työtön / korkeakouluopiskelija ilmoittautumisen yhteydessä ei riitä.
Ilmoittautuessasi keväällä alkaviin uusiin kursseihin, sinun tulee esittää todistus työttömyydestä uudelleen saadaksesi alennuksen.

Voiko kurssimaksuja maksaa kunto- ja kulttuuriseteleillä?
Opistolla käyvät maksuvälineenä Tyky+ -kuntosetelit sekä Smartum –kulttuuri- ja liikuntasetelit.  Kun olet saanut laskun, voit maksaa Tyky/Smartum –seteleillä Kansalaisinfossa Vaasassa, Kirjastonkatu 13 tai Yhteispalvelupisteessä Vähässäkyrössä, Vähänkyröntie 11.
Sähköisten kunto- ja kulttuurisetelijärjestelmien käyttöönotto on valmisteilla Vaasan kaupungin talouspalveluissa.