Olet täällä

5.7.2018 - 9:51

Alskatintien parantaminen alkaa

Alskatintien havainnekuva
Iso urakka Alskatintien parantamiseksi alkaa 9.7. Työmaa vaikuttaa etenkin Gerbyn ja Västervikin asukkaiden työ- ja koulumatkaliikenteeseen noin kahden vuoden ajan. Kiertotie otetaan käyttöön heinä-elokuun vaihteessa.

Hankkeessa parannetaan maantietä 724, arkisemmin Alskatintietä, Onkilahden ja Palosaarentien risteyksen kohdissa. Maantie levennetään nelikaistaiseksi noin 1,5 kilometrin matkalta ja Palosaarentien liittymään toteutetaan eritasoliittymä. Urakassa parannetaan myös kevyen liikenteen yhteyksiä ja toteutetaan melusuojauksia.

Rakentamistyöt alkavat puuston poistolla ja raivaustöillä, jonka jälkeen aloitetaan Palosaaren risteyssillan kohdalla kiertoteiden rakentaminen. Kiertotie otetaan käyttöön heinä-elokuun vaihteessa, jonka jälkeen sillan rakentaminen risteyksessä alkaa.

Sillan rakentamisen aikana Palosaarentien risteys on suljettu Gerbyntien suunnasta tuleville ja liikenne kulkee tällöin Vetokannaksen liittymän kautta. Vaasan kaupunki avaa Pohjolankadun liikenteelle 23.7. ja sitä myös Gerbyntien liikenne pystyy hyödyntämään.

Vuoden 2018 töihin kuuluu myös Vetokannaksen kevyenliikenteen ylikulkukäytävän ja Palosaarentien alikulkukäytävän rakentaminen.

Lue lisää hankkeen tulevista vaiheista Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen sivuilta.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat

Karriärsitzen_Sofia Koivunen_600
15.2.2019
Vaasan kaupungin kaupunkikehitys, VASEK sekä rekrytoijia Vaasan keskussairaalasta, Wärtsilästä, ABB:ltä ja Vaasan kaupungilta järjestivät Karriärssitzen-uramessut Uumajassa lauantaina 9.2...