Olet täällä

13.3.2018 - 11:57

Ravilaaksoon hyvinvointikortteli Rio

ak1079 Ravilaakso havainnekuva 4
Vaasan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 12.3.2018 muun muassa Ravilaakson hyvinvointikorttelin kilpailun voittajasta, valinnan vapauden pilotoinnista sekä vihreästä sähköstä.

Ravilaakson uuden asuinalueen yhteen keskuskortteliin haettiin konseptin suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailulla toteuttajaa 25.10.2017–12.1.2018. Tarkoitus oli löytää erityisesti senioreille sopiva ratkaisu, joka tukee yhteisöllisyyttä. Kortteli voi kuitenkin olla monisukupolvinen, eli tarjota asumista myös muille ikäryhmille ja/tai erityisryhmille.

Määräaikaan mennessä saapui yksi ehdotus nimimerkillä ”RIO”. Ehdotuksen jättivät kilpailuryhmittymä Yrjö ja Hanna -säätiö sr, Yrjö & Hanna Oy sekä Peab Oy. Arkkitehtonisesta konseptisuunnittelusta vastasi Uki Arkkitehdit Oy. Kaupunginhallitus valitsi ehdotuksen voittajaksi yksimielisesti.

Rio-kortteli on aktivoiva ja hyvinvointia lisäävä yhteisöllinen paikka, joka sopii eri sukupolville. Se tarjoaa monipuolista arkkitehtuuria ja toimintoja, taidetta, yhteistiloja, esteettömyyttä, palveluita ja eri tarpeisiin muuntautuvaa asumista. Energiaratkaisuissa huomioidaan uusiutuva energia. Korttelin on tarkoitus toimia koko asuinalueen sydämenä ja tarjota noin 170 asuntoa.

Kilpailun voittajat pitävät korttelista vielä syksyllä arkkitehtikilpailun. Kilpailu toteutetaan tiiviissä vuorovaikutuksessa Vaasan kaupungin kiinteistötoimen ja kaavoituksen kanssa.

Tontti varataan voittajaryhmälle vuoden 2018 loppuun asti.


Vaasa pilotoimaan valinnanvapautta

Vaasa liittyy mukaan pilotoimaan sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapautta. Tarkoitus on Pohjanmaalla kokeilla eri hankkeissa sote-keskuksia ja suunhoidon yksiköitä, asiakasseteliä sekä henkilökohtaista budjettia. Kokeiluissa keskeisintä on asiakkaan roolin kasvattaminen palveluista päättämisessä ja palveluiden sisältöjen rakentamisessa.

Pohjanmaan kattavaa pilottia hallinnoi Vaasan sairaanhoitopiiri ja se alkaisi heinäkuussa.
 

Vaasan kaupunki siirtyy vihreään sähköön

Kaupunki siirtyy hankkimaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä 1.4. lähtien. Tämä vähentää noin 12 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

Vihreää sähköä voidaan tuottaa tuuli-, aurinko- ja ilmalämpöenergialla, geometrisellä energialla, hydrotermisellä energialla, valtamerienergialla, vesivoimalla, biosmassalla, kaatopaikkakaasulla, jäteveden käsittelylaitosten kaasulla sekä biokaasulla.

Vihreään sähköön siirtyminen tuo kaupungille noin 35 000-40 000 euron lisälaskun vuodessa.

 


Katso esityslistat ja pöytäkirjat: www.vaasa.fi/paatoksenteko/esityslistat-ja-poytakirjat

 

 

 

Uusimmat

tori_siltaloppi.png
20.7.2018
Kesähelteiden jatkuessa on syytä muistaa juoda ja syödä säännöllisesti. Vesi on paras janojuoma, ja vesipullo on hyvä pitää mukana koko ajan.