Olet täällä

6.2.2018 - 12:22

Vaasan senaattia käsittelevä luento päättää esitelmäsarjan

opisto_talvi.jpg
Österbottens Försvarsgille - Pohjanmaan Maanpuolustuskilta rf:n ja Vaasa-opiston yhteisesti järjestämän esitelmäsarjan ”Vaasa 1918” kolmas ja viimeinen tilaisuus on perjantaina 16.3.

Österbottens Försvarsgille - Pohjanmaan Maanpuolustuskilta rf:n ja Vaasa-opiston yhteisesti järjestämän esitelmäsarjan ”Vaasa 1918” kolmas ja viimeinen tilaisuus on perjantaina 16.3.2018 klo 17 Vaasa-opiston juhlasalissa Raastuvankatu 31.

Vuorossa on professori Martti Häikiön aihe Svinhufvudin itsenäisyyssenaatti ja sen toiminta Vaasan senaattina keväällä 1918.

Häikiö käsittelee esitelmässään loppuvuoden 1917 ja kevään 1918 tapahtumia ja hallinnollisia kysymyksiä. Tarkastelun keskiössä on erityisesti Svinhufvudin johtama itsenäisyyssenaatti ja sen toiminta Vaasassa. Huomio kiinnitetään myös siihen, mitä tästä seurasi Vaasalle, joka käytännössä toimi Suomen pääkaupunkina runsaan kolmen kuukauden ajan keväällä 1918.

- Pohjanmaan maanpuolustuskillan ja Vaasa-opiston yhteinen esitelmäsarja on ollut yleisömenestys. Mielenkiintoisen lisän esitelmille on antanut se, että ne pidetään opistolla, joka vuonna 1918 Raastuvankadun kansakouluna toimi vangittujen venäläisten sotilaiden säilönä, kertoo Vaasan kaupungin opistojen johtava rehtori Sannasirkku Autio.

Professori Häikiön esitelmätilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan, kyselemään ja keskustelemaan.

Lue lisää: www.vaasa.fi/vaasa-opisto/opetustarjonta-ja-ilmoittautuminen/yleisoluennot

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat