Olet täällä

Tietoa kaupungista

Oma-aloitteisuus toi kesätyön nuorisopalveluissa

Aleksi Koivisto halusi Vaasan kaupungille töihin, sillä julkisoikeuden opiskelijana häntä kiinnosti tutustua kaupungin päätöksentekoon ja hallintoon. 21-vuotias Koivisto sai kesätyöpaikan Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden hallinnon harjoittelijana oma-aloitteisuutensa ansiosta.

Aikaisempi kokemus auttoi

Nuorisopalveluissa ei alun perin pitänyt olla hallinnon harjoittelijaa kesätöissä, mutta Koivisto sai paikan tehtyään hyvän vaikutuksen nuorisotoimenjohtajaan. Aikaisempi kokemus ja aito kiinnostus auttoivat työpaikan saamisessa.

– Olen ollut yläasteella nuorisovaltuustossa. Lisäksi olen kouluttanut nuorisovaltuustoja ja vapaa-ajanohjaajaksi opiskelevia. Työstä Kauhajoella kylien kehittämishankkeessa oli myös hyötyä, Koivisto kertoo.

Aleksi Koivisto

 

Monipuolisia työtehtäviä

Koivisto teki nuorisopalveluissa hallinnon ja viestinnän avustavia tehtäviä, joihin hän sai itse vaikuttaa. Työtehtävät olivat hyvin monipuolisia. Kesän aikana Koivisto muun muassa teki nuorisopalveluiden markkinointisuunnitelman.

Hän suunnitteli sosiaalisen median käyttöohjeet nuorisopalveluiden ohjaajille, teki kartan kaupungin nuorisotiloista ja oli kokouksissa sihteerinä. Koivisto otti myös valokuvia nuorisopalveluiden henkilökunnasta ja rakennuksista.

Kesään kuului myös tavallisuudesta poikkeavia työpäiviä, kuten TE-toimiston muutossa avustaminen ja nuorisopalveluiden ohjelmanumeroiden juontaminen taiteiden yössä.

– Yksi parhaista työpäivistä oli nuorisotalo Villa Gerbyn siivouspäivä. Oli aurinkoinen kevätpäivä, ja meitä oli hyvä porukka nuorisopalveluista siivoamassa taloa, Koivisto kertoo.

 

Kesätyö antoi paljon

Koivisto aloitti työt 1. huhtikuuta ja oli töissä elokuun loppuun asti. Kesäkuun puolivälistä heinäkuuhun loppuun hän kuitenkin piti kesäloman, sillä toimintaa oli vähemmän kesälomien takia.

Koivisto voisi kuvitella työskentelevänsä kaupungilla myös tulevaisuudessa. Monipuolisuus, uuden oppiminen sekä ihmisiin tutustuminen olivat työn parhaita puolia.

– Minut otettiin hyvin mukaan porukkaan, hän kehuu työkavereitaan.

Kesätyöstä kaupungilla sai arvokasta kokemusta tulevaisuuteen ja tammikuussa alkavaan harjoitteluun suomalaisessa konsulttifirmassa.

– Verkostoiduin ja opin paljon kaupungin päätöksenteosta, kuten päätösten valmistelusta ja toimeenpanosta. Työ antoi eväitä myös politiikkaan, sanoo Vaasan keskustan kunnallisjärjestön varapuheenjohtajana toimiva Koivisto.