Olet täällä

Opettajat

Koe Vaasa

Taiteen perusopetuksen opettajat ovat oman alansa ammattilaisia. Opettajille voi lähettää sähköpostia osoitteella etunimi.sukunimi@edu.vaasa.fi. Taiteen perusopetuksen johtavana opettajana toimii Mia Wiik, puh. 0400 256 961.

KUVATAIDE

TaiKon - Alli Alho
Alli Alho opettaa kuvataidetta Mustasaaressa ja Vaasassa. Hänellä on kuvanveistäjän koulutus Turun piirustuskoulusta, kuvataiteilija AMK. Alli toimii myös kuvataiteilijana.
TaiKon - Sonja Backlund
Sonja Backlund on lavastaja ja kuvataideopettaja (taiteen maisteri). Taiteen perusopetuksen kuvataiteen opettajana hän on toiminut Vaasassa vuodesta 2001 lähtien.

 

Sylvia Javén
Sylvia Javén on ruotsinkielisen kuvataiteen opettaja ja toimii myös kuvataiteilijana.
TaiKon - Marita Perttula
Marita Perttula on kuvataiteilija (Tre AMK 2008) ja kuvanveistäjä (Kankaanpään taidekoulu 1991). Taiteen perusopetuksen kuvataiteen opettajana hän on toiminut vuodesta 1992.
TaiKon - Maija Minni
Maija Minni on valmistunut kuvataideopettajaksi, taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2007.

AUDIOVISUAALINEN TAIDE

TaiKon Kari Filpus
Kari Filpus
Audiovisuaalinen taide
taikon_opet_anu
Anu Valkama
Audiovisuaalinen taide

KÄSITYÖ

TaiKon - Sonja Backlund
Sonja Backlund
keramiikka
TaiKon Heidi Lindeman
Heidi Lindeman
Käsityö
Tekstiili- ja erikoistekniikoiden opettaja Heidi valmistui ensin Seinäjoen ammattikorkeakoulun Jurvan muotoilun yksiköstä artenomiksi 2004 ja sen jälkeen vuonna 2012 valmistui Åbo Akademista kasvatustieteiden maisteriksi pääaineenaan käsityö. Heidi on ollut oppilasvaihdossa Barcelonassa ja Pariisissa muodinluojien opissa.
Heidi on tällä hetkellä virkavapaalla.
TaiKon - Tomas Lindén
Tomas Lindén
Puutyö
TaiKon - Pekka Matalamäki
Pekka Matalamäki
Keramiikka
Pekka on ammatiltaan savenvalaja.
TaiKon - Jeanette Rönnqvist-Aro
Jeanette Rönnqvist-Aro
Tekstiili- ja erikoistekniikat
Jeannette on käsityöalan ammattiopettaja ja kasvatustieteiden maisteri pääaineena käsityö (Åbo Akademi).
TaiKon - Mirja Tuomivirta
Mirja Tuomivirta
tekstiili
Mirja Tuomivirta on Kasvatustieteen maisteri (KM) pääaineinaan Tekstiilityönopettajan koulutus Helsingin yliopistosta sekä ammattikasvatus Tampereen yliopistosta. Aiempi koulutus on vaatetusalan artenomi Jurvan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Lisäosaamista tuo tvt-ammatillinen koulutus (HäAMK).
Mirja on työskennellyt käyttäytymistieteellisten- sekä kulttuuriaineiden opettajana Vaasan ammattiopistossa. Nykyisin hän toimii suunnittelijaopettajana Vaasa-opistossa.

TEATTERITAIDE

TaiKon - Tina Aspholm
Tina Aspholm on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Svenska Yrkeshögskolanista vuonna 2003. Hän on opiskellut draamakasvatusta, hallintotieteitä ja taidetta Tukholman yliopistossa ja Spegelteatterissa. Hän on opettanut teatteritaidetta taiteen perusopetuksessa vuodesta 2006 lähtien.
TaiKon Kaisa Lallukka
Kaisa Lallukka
Teatteritaide
TaiKon - Anna Moberg
Anna Moberg
Teatteritaide
TaiKon - Lotta Ventus

Lotta Ventus
Teatteritaide

TaiKon - Helena Väänänen
Helena Väänänen
Teatteritaide
Helena on koulutukseltaan yhteisöpedagogi (AMK) ja kulttuurituottaja (AMK). Hän on syntynyt ja kasvanut Imatralla, jossa hän aloitti teatteriharrastuksen nuorisoteatterissa 1970-luvulla. Hän rakastaa teatteria ja sen tekemistä ja haluaa tehdä laaja-alaisemmin työtä lasten ja nuorten parissa.Hän työskentelee Vaasassa Vähänkyrön alueen nuoriso-ohjaajana vastaten nuorisotalo Kyrölän toiminnasta. Hän ohjasi Kyrönmaan opiston lasten ja nuorten teatteriryhmää ja nyt liittymisen myötä Vähänkyrön teatteripaja tuli taiteen perusopetuksen alaisuuteen.

NYKYTANSSI

TaiKon - Mia Wiik
Mia Wiik
nykytanssi
Mia Wiik on koulutukseltaan tanssitaiteen kandidaatti (Danshögskolan, Tukholma) ja kasvatustieteen maisteri (luokanopettaja, Åbo Akademi). Hän on toiminut tanssipedagogina Vaasassa vuodesta 1997 opettaen nykytanssia ja klassista balettia eri koulutusasteilla. Johtavan opettajan virassa Mia on toiminut vuodesta 2005.
TaiKon - Annika Sillander
Annika Sillander
nykytanssi
Annika Sillander valmistui ammattitanssijaksi Millennium Performing Arts-koulusta Lontoossa vuonna 1998 ja tanssin maisteriksi Roehampton Yliopistosta Lontoossa 2010. Hän on opettanut nykytanssia Lontoossa, Norjassa ja Suomessa vuodesta 2001.
taikon_opet_lina
Lina Winberg
Nykytanssi

SIRKUSTAIDE

taikon_opet_elin.jpg
Elin Smedlund
Sirkustaide