Olet täällä

Koe Vaasa

Opettajat

Taiteen perusopetuksen opettajat ovat oman alansa ammattilaisia. Opettajille voi lähettää sähköpostia osoitteella etunimi.sukunimi@edu.vaasa.fi. Taiteen perusopetuksen johtavana opettajana toimii Mia Wiik, puh. 0400 256 961.Visuaalisten taiteiden suunnittelijaopettajana on Sonja Backlund, puh. 040 744 5582.

KUVATAIDE

TaiKon - Alli Alho
Alli Alho on kuvanveistäjä (Turun piirrustuskoulu) sekä kuvataitelija AMK. Alli toimii myös kuvataiteilijana.

 

TaiKon - Sonja Backlund

 

Sonja Backlund on valmistunut lavastajaksi (St. Martins College of Art and Design, London) sekä kuvataiteen maisteriksi (Konstindustriella Högskolan, Helsingfors). Hän on toiminut kuvataidepedagogina TaiKonilla vuodesta 2001. Hänen tavoitteenaan on, että oppilaiden luovuus kehittyy ja he saisivat tarvittavan tiedon pystyäkseen toteuttamaan heidän omia kuvataiteellisia ideoitaan. Backlund on visuaalisten taiteiden suunnittelijaopettaja.
TaiKon - Marita Perttula
Marita Perttula on kuvataiteilija (Tre AMK 2008) ja kuvanveistäjä (Kankaanpään taidekoulu 1991). Taiteen perusopetuksen kuvataiteen opettajana hän on toiminut vuodesta 1992.

 

   
 
 
 
 

MEDIATAIDE

taikon_opet_anu
Anu Valkama

Mediataiteen opettaja Anu valmistui Turun piirustuskoulusta kuvataitelijaksi vuonna 1999 ja jatkoi sen jälkeen opintojaan valmistuen vuonna 2004 taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi (teollinen muotoilu). Anu on sen jälkeen toiminut päivätyössään mainiostoimiston Art Directorina. Tuntiopettajan työ Taikonissa on Anulle rakas harrastus ja hän on vapaa-aikanaan opiskellut myös pedagogiikkaa.

KÄSITYÖ

TaiKon - Sonja Backlund

 

Sonja Backlund
keramiikka
TaiKon Heidi Lindeman
Heidi Lindeman
Tekstiili- ja erikoistekniikoiden opettaja Heidi valmistui ensin Seinäjoen ammattikorkeakoulun Jurvan muotoilun yksiköstä artenomiksi 2004 ja sen jälkeen vuonna 2012 Åbo Akademista kasvatustieteiden maisteriksi pääaineenaan käsityö. Heidi on ollut oppilasvaihdossa Barcelonassa ja Pariisissa muodinluojien opissa.
 
 
TaiKon - Pekka Matalamäki
Pekka Matalamäki
Keramiikka
Pekka on ammatiltaan savenvalaja.
taikon_opet_annanordstrom
Anna Nordström
Tekstiili
 
 

TEATTERITAIDE

taikon_opet_lauri

 

Lauri Kukkonen on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri. Hän on valmistunut Tampereen Yliopiston Näyttelijäntyönlaitokselta 2011, ja siitä lähtien työskennellyt näyttelijänä ensin Hämeenlinnan Teatterissa ja sitten Vaasan Kaupunginteatterissa. Teatteritaiteen opettajana Lauri on toiminut Taikonilla vuodesta 2018. Opettajana Lauri haluaa jakaa nuorille työkaluja, joita hän itse on löytänyt ammattilaisena teatterityöstä.
TaiKon - Kalle Halmen

 

Kalle Halmén
Teatteritaide

TaiKon - Anna Moberg
Anna Moberg valmistunut Draamaohjaajaksi (AMK) ja hänen suuntauksena on fyysinen teatteri. Hän on tehnyt töitä taiteen perusopetuksessa vuodesta 2004 teatteritaiteen opettajana. Annalle on tärkeää, että oppilaat kehittävät luovuuttaan teatterin avulla ja että he rohkenevat ilmaisemaan itseään.

 

TaiKon - Lotta Ventus

Lotta Ventus
Teatteritaide

TaiKon - Helena Väänänen
Helena Väänänen on koulutukseltaan yhteisöpedagogi (AMK) ja kulttuurituottaja (AMK). Hän on syntynyt ja kasvanut Imatralla, jossa hän aloitti teatteriharrastuksen nuorisoteatterissa 1970-luvulla. Hän rakastaa teatteria ja sen tekemistä ja haluaa tehdä laaja-alaisemmin työtä lasten ja nuorten parissa. Hän työskentelee Vaasassa Vähänkyrön alueen nuoriso-ohjaajana vastaten nuorisotalo Kyrölän toiminnasta. Hän ohjasi Kyrönmaan opiston lasten ja nuorten teatteriryhmää ja nyt liittymisen myötä Vähänkyrön teatteripaja tuli taiteen perusopetuksen alaisuuteen.

NYKYTANSSI

TaiKon - Mia Wiik
Mia Wiik on koulutukseltaan tanssitaiteen kandidaatti (Danshögskolan, Tukholma) ja kasvatustieteen maisteri (Åbo Akademi). Hän on toiminut tanssipedagogina Vaasassa vuodesta 1997 opettaen nykytanssia ja klassista balettia eri koulutusasteilla. Johtavan opettajan virassa Mia on toiminut vuodesta 2005.
 
 
taikon_opet_viivi
Viivi Sjöblom
Nykytanssi

SIRKUSTAIDE

taikon_opet_elin.jpg

 

Elin Smedlund on valmistunut draamaohjaajaksi (AMK), suuntautumisena fyysinen teatteri. Toiveena on että oppilaat saavat kokea luovuuden ilon.