Olet täällä

Koe Vaasa

Opettajat

Taiteen perusopetuksen opettajat ovat oman alansa ammattilaisia. Opettajille voi lähettää sähköpostia osoitteella etunimi.sukunimi@edu.vaasa.fi. Taiteen perusopetuksen johtavana opettajana toimii Mia Wiik, puh. 0400 256 961.

KUVATAIDE

TaiKon - Alli Alho
Alli Alho on kuvanveistäjä (Turun piirrustuskoulu) sekä kuvataitelija AMK. Alli toimii myös kuvataiteilijana.
TaiKon - Sonja Backlund
Sonja Backlund on lavastaja ja kuvataideopettaja (taiteen maisteri). Taiteen perusopetuksen kuvataiteen opettajana hän on toiminut Vaasassa vuodesta 2001 lähtien.
TaiKon - Marita Perttula
Marita Perttula on kuvataiteilija (Tre AMK 2008) ja kuvanveistäjä (Kankaanpään taidekoulu 1991). Taiteen perusopetuksen kuvataiteen opettajana hän on toiminut vuodesta 1992.
TaiKon - Maija Minni
Maija Minni on valmistunut kuvataideopettajaksi, taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2007.
 
 
 
 

MEDIATAIDE

taikon_opet_anu
Anu Valkama
Audiovisuaalinen taide

KÄSITYÖ

TaiKon - Sonja Backlund
Sonja Backlund
keramiikka
TaiKon Heidi Lindeman
Heidi Lindeman
Käsityö
Tekstiili- ja erikoistekniikoiden opettaja Heidi valmistui ensin Seinäjoen ammattikorkeakoulun Jurvan muotoilun yksiköstä artenomiksi 2004 ja sen jälkeen vuonna 2012 valmistui Åbo Akademista kasvatustieteiden maisteriksi pääaineenaan käsityö. Heidi on ollut oppilasvaihdossa Barcelonassa ja Pariisissa muodinluojien opissa.
 
 
TaiKon - Pekka Matalamäki
Pekka Matalamäki
Keramiikka
Pekka on ammatiltaan savenvalaja.
taikon_opet_annanordstrom
Anna Nordström
Tekstiili
 
 

TEATTERITAIDE

taikon_opet_lauri

 

Lauri Kukkonen
Teatteritaide
 

Kalle Halmén
Teatteritaide

TaiKon - Anna Moberg
Anna Moberg
Teatteritaide

Anna on valmistunut ilmaisutaidonohjaajaksi (AMK) ja hänen suuntauksena on fyysinen teatteri. Hän on tehnyt töitä taiteen perusopetuksessa vuodesta 2004 teatteritaiteen opettajana. Annalle on tärkeää, että oppilaat saavat olla luovia teatterin kautta ja löytää  ilmaisun heistä itsestään.

TaiKon - Lotta Ventus

Lotta Ventus
Teatteritaide

TaiKon - Helena Väänänen
Helena Väänänen
Teatteritaide
Helena on koulutukseltaan yhteisöpedagogi (AMK) ja kulttuurituottaja (AMK). Hän on syntynyt ja kasvanut Imatralla, jossa hän aloitti teatteriharrastuksen nuorisoteatterissa 1970-luvulla. Hän rakastaa teatteria ja sen tekemistä ja haluaa tehdä laaja-alaisemmin työtä lasten ja nuorten parissa.Hän työskentelee Vaasassa Vähänkyrön alueen nuoriso-ohjaajana vastaten nuorisotalo Kyrölän toiminnasta. Hän ohjasi Kyrönmaan opiston lasten ja nuorten teatteriryhmää ja nyt liittymisen myötä Vähänkyrön teatteripaja tuli taiteen perusopetuksen alaisuuteen.

NYKYTANSSI

TaiKon - Mia Wiik
Mia Wiik
nykytanssi
Mia Wiik on koulutukseltaan tanssitaiteen kandidaatti (Danshögskolan, Tukholma) ja kasvatustieteen maisteri (luokanopettaja, Åbo Akademi). Hän on toiminut tanssipedagogina Vaasassa vuodesta 1997 opettaen nykytanssia ja klassista balettia eri koulutusasteilla. Johtavan opettajan virassa Mia on toiminut vuodesta 2005.
 
 
taikon_opet_viivi
Viivi Sjöblom
Nykytanssi

SIRKUSTAIDE

taikon_opet_elin.jpg

 

Elin Smedlund
Sirkustaide