Olet täällä

Kulttuurikasarmi

Puhelinnumero(t): 
Sähköpostiosoite: 
kulttournettiml960x300
Kulttuurikasarmi koostuu kulttuuritoimijoista entisellä varuskunta-alueella Vaasassa - kulttuuriorganisaatioita, yhdistyksiä, yrityksiä sekä yksittäisiä taiteilijoita.
Kulttuurikasarmilta, kulttuurihistoriallisesti arvokkaalta ja kauniilta puukasarmialueelta, löytyvät seuraavat tekijät:

 

Vasa Arbis

Vasa Arbis (Vasa arbetarinstitut) on Vaasan kaupungin ylläpitämä ruotsinkielinen työväenopisto ja vapaan sivistystyön lain alainen. Opiston tärkein tehtävä on edistää kansan sivistystyötä tarjoamalla kansalaisille mahdollisuuden elinikäiseen oppimiseen, joka myötävaikuttaa yksilön persoonallisuuden kehitykseen. Opintotarjonnan tulee antaa ajankohtaisia taitoja ja valmiuksia muuttuvassa maailmassa. Lähtökohta opiston kansan sivistystyölle on kyseenalaistava, kokeileva, humanistinen perusnäkemys. Opiston toiminnan tulee myös johtaa luovaan ja kulttuurisesti stimuloivaan elinympäristöön, sekä ekologisesti kestävään kehitykseen.

http://www.vaasa.fi/arbis

https://www.opistopalvelut.fi/vasa/courses_sv.asp#pos-1

 

Vaasan Sotilaskotiyhdistys

Yhdistyksen ensisijaisena tehtävänä on edistää varusmiesten ja reservin kertausharjoituksissa olevien hyvinvointia sekä huolehtia oman jäsenistön hyvinvoinnista ja maanpuolustus- valmiudesta. Sotilaskotitoiminnan kivijalkana on vapaaehtoisten, sotilaskotityötä harrastuksenaan tekevien sotilaskotisisarten työpanos. Sotilaskotityö on naisten tapa tehdä vapaaehtoista maanpuolustustyötä.

http://www.sotilaskotiliitto.fi/

 

Teater Casa

www.novia.fi

 

Tanssikoulu Kipinä

http://www.tanssikipina.fi/

Kipinä on hyvän fiiliksen tanssikoulu. Monipuolisesta
tarjonnasta löytyy tunteja kaikentasoisille ja -ikäisille. Tervetuloa mukaan!

 

Tria- Lasten ja Nuorten Kuntoutus

Lasten ja Nuorten Kuntoutus Tria Ky on lasten fysioterapiaan erikoistunut yritys. Se on palvellut lapsiasiakkaitaan vauvaikäisestä lähes aikuisiin erikoiskoulutetun ja ammattitaitoisen henkilökunnan voimin vuodesta 1984. Toimintamme painottuu lasten neurologiseen fysioterapiaan kattaen vauvaterapian.

www.kuntoutustria.fi

Korsholmanpuistikko 6 – 8
( Kasarmialue, Päävartio )
65100 Vaasa
Puh. 06 – 3215001
Email: tria@netikka.fi

 

Vaasan kaupungin kotihoito

http://seniorinetti.vaasa.fi/WebRoot/1070824/Page2010.aspx?id=1083357

Kotihoito sisältää henkilökohtaisen huolenpidon, hoidon ja sairaanhoidon palveluita, jotka tukevat vaasalaisten asumista kotona. Kotona asumista mahdollistetaan myös erilaisilla tukipalveluilla ja omaishoidontuella. Kotihoidon tavoite on tukea ja ohjata asiakasta selviytymään mahdollisimman omatoimisesti arjen askareista. Kotihoito toteutetaan yhdessä asiakkaan, omaisten ja eri yhteistyötahojen kanssa.

 

TaiKon

TaiKonissa tarjoamme laadukasta taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja mahtavia elämyksiä taiteen kautta.

http://www.vaasa.fi/taiteenperusopetus

 

Pohjanmaan tanssin aluekeskus

http://pohjanmaantanssi.fi/site/

KOE, NÄE, TUNNE TANSSIA

Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen tavoitteena on edistää tanssin ammattilaisten työllisyyttä, tanssikulttuurin vahvistumista ja monipuolista saatavuutta, sekä tukea alueen ammattilaisten toimintaa.

 

Kasarmi 13:

 

Black Wall Gallery

Black Wall Gallery on Vaasan Taiteilijaseuran ylläpitämä voittoa tavoittelematon taidegalleria, joka sijaitsee Vaasan keskustan tuntumassa idyllisellä vanhan Kasarmin alueella. Galleria esittelee nykytaidetta neljän viikon välein vaihtuvissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä kotimaisilta että ulkomaisilta nykytaiteilijoilta.

http://www.vaasantaiteilijaseura.fi/black-wall-gallery/

 

Taidelainaamo Artotek

http://vaasantaidelainaamo.fi/

Taidelainaamo välittää Vaasan Taiteilijaseuraan kuuluvien taiteilijoiden teoksia. Yli 100 teoksen valikoimassa on maalauksia, grafiikkaa, piirroksia, veistoksia ja valokuvia noin kahdeltakymmeneltä ammattitaiteilijalta. Lainattavista teoksista maksetaan 10 – 60€ suuruista kuukausimaksua, joka määräytyy teosten hinnan mukaan. Teoksen voi lunastaa omakseen maksamalla kuukausimaksua tai kertaostona. Lainaamotoimintaa ylläpitää Vaasan Taiteilijaseura.
Taidelainaamon sijaitsee Vaasan vanhalla kasarmialueella (Kasarmi 13).

 

Kpanlogo Yede

http://www.kpanlogo-yede.org/

Kpanlogo Yede ry. is an association located in Vaasa, Finland since the year 2009. The aim is to provide a place for people interested in African culture, especially dancing and drumming. We conduct private classes in African dance and rhythms. In addition to this, we also perform at festivals, seminars and private occasions such as wedding, birthday party and others.

 

Pikku Aasin nukketeatteri

http://www.pikkuaasi.org/

PIKKU AASIN NUKKETEATTERI esiintyy kouluissa ja päiväkodeissa, yksityistilaisuuksissa, festivaalien ja muitten tapahtumien yhteydessä erikokoisilla, tilanteisiin sopivilla nukketeatterirakenteilla. PikkuAasin Nukketeatteri valmistaa esityksiä kaikille ikäryhmille, kaikkein pienimmistä (2-3 vuotiaat) keskikouluikäisiin... ja vielä vanhemmillekin... sanotaan vaikka yli 109 vuotiaille....

Varauksia puhelimitse 045 6746422 (Cosimo) tai 044 5369715 (Jenny), tai sähköpostilla joka päivä
Ohjelma lähetetään pyydettäessä.

 

Tangocho Wasa

http://www.tangocho.fi/

Tangocho on tanssiyhdistys, joka järjestää  Argentiinalaisen tangon kursseja ja erilaisia tanssitapahtumia.

 

Teatteri Soiva Sammakko

https://soivasammakko.wordpress.com/

Tuottamme ammattimaisesti toteutettuja, taiteellisesti korkeatasoisia ja osallistavia esityksiä, joissa yhdistyy sadunkerronta, teatterin eri muodot, leikki, laulu ja elävä musiikki. Tavoitteenamme on tehdä teatteria joka saavuttaa kohderyhmänsä ja saa heidät osallistumaan aktiivisesti teatterileikkiin. Teatteriesitysten ohella temme myös musiikkiesityksiä sekä musiikkiin ja teatteriin liittyviä työpajoja lapsille.

Tulemme mielellämme päiväkotiisi, kouluusi, kirjastoosi tai lastenjuhlaasi esiintymään! Järjestämme myös draamatyöpajoja. Meillä on myös oma orkesteri – Laululeipurit – joka esittää lastenlauluja. Soiva Sammakko asuu Vaasassa mutta loikkii kyllä muuallekin esiintymään jos vain kutsu käy.

 

Kasarmi 14:

 

Pro Artibus

http://www.proartibus.fi/fin/koti/

Pro Artibus -säätiö on itsenäinen osa Svenska kulturfondenin organisaatiota. Säätiön tehtävänä on visuaalisen taiteen edistäminen kaikilla suomenruotsalaisilla alueilla. Säätiö hoitaa ja kartuttaa suomenruotsalaisten taiteilijoiden töistä koostuvaa taidekokoelmaansa. Pro Artibus ylläpitää suomenruotsalaista taidekeskusta Tammisaaressa. Siellä sijaitsee mm. Galleria Elverket. Helsingissä sijaitsee säätiön ylläpitämä Sinne.

Pro Artibus -säätiö on itsenäinen osa Svenska kulturfondenin organisaatiota. Säätiön tehtävänä on visuaalisen taiteen edistäminen kaikilla suomenruotsalaisilla alueilla. Säätiö hoitaa ja kartuttaa suomenruotsalaisten taiteilijoiden töistä koostuvaa taidekokoelmaansa. Pro Artibus ylläpitää suomenruotsalaista taidekeskusta Tammisaaressa. Siellä sijaitsee mm. Galleria Elverket. Helsingissä sijaitsee säätiön ylläpitämä Sinne.

 

Platform

http://www.platform.fi/

Platform is an artist-run initiative founded in the year of 2000. Platform holds a project room and a residency programme in Vasa, Finland. The aim of Platform is to promote, show and be part of producing international contemporary art.

Yhteyshenkilö