Olet täällä

Asemakaavoitus

ilmakuvakuntsi-hovioikeusnetti.jpg

Asemakaava voi koskea kokonaista asuntoaluetta asuin- , työ- ja virkistysalueineen tai joskus jopa vain yhtä tonttia. Asemakaavan laatii kunta. Ranta-alueiden rakentamista voidaan ohjata ranta-asemakaavalla, jonka laatii maanomistaja.

Asemakaavaan kuuluvat asemakaavakartta sekä kaavamerkinnät ja -määräykset.  Asemakaavaan liittyy selostus, jossa kerrotaan kaavan laatimisesta ja keskeisistä ominaisuuksista.

Lähde: ymparisto.fi (21.5.2015)

Vaasassa vireillä olevat asemakaavat löytyvät listana tai kartalla.

Kaavoituksen kotisivuilta löytyy yleistietoa kaavoituksesta.

Kuinka otan palvelun käyttöön

Ota yhteyttä kaavoitukseen:

Posti: Vaasan kaupunki / kaavoitus, PL 2, 65101 VAASA

Käynti: Kirkkopuistikko 26 A, toinen kerros

Saavutettavuus:

tekninen_virasto.jpg

Teknisessä virastossa on esteetön LE-paikka Kirkkopuistikon terveysaseman edessä sekä parkkipaikalla.  Bussipysäkki on Vaasanpuistikon varrella. Esteetön sisäänkäynti Kirkkopuistikon terveysaseman pääsisäänkäynnistä tai D-sisäänkäynnistä. Esteetön WC sijaitsee 4. kerroksessa, jonne pääsee sekä portaita että hissillä. Henkilökunnalta saa apua tarvittaessa.

Internet: www.vaasa.fi/kaavoitus

Sähköposti: kaavoitus@vaasa.fi

Puhelin: 06 325 1160

Yhteyshenkilö

Palvelut, joista käyttäjä voisi myös olla kiinnostunut

Asemakaava määrittää kuinka alueelle saa rakentaa. Joskus se ei ole mahdollista ja silloin tarvitaan lupa poiketa asemakaavasta.
Asemakaavoittamattomilla alueilla, jotka ovat suunnittelutarvealueella, vaaditaan laajempi menettely luvan myöntämiseksi rakentamiselle.