Olet täällä

Palvelut, joista käyttäjä voisi myös olla kiinnostunut

olohuoneasuminenjs640x444.jpg

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on asunto, jota asukas hallitsee mutta ei omista. Hän maksaa asumisestaan kuukausikulujen lisäksi maksun, joka palautetaan hänelle poismuuton yhteydessä rakennuskustannusindeksin muutoksen mukaisesti korjattuna. Asumisoikeusasuntoa ei voi lunastaa omakseen. Asuntoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet. Asuntoa tulee käyttää omana vakituisena asuntona, ja sen vuokraamista toiselle on rajoitettu yleisesti kahteen vuoteen.
Asumisoikeusasuminen on vaihtoehto asunnon ostamiselle ja vuokraamiselle. Maksamalla asumisoikeusmaksuna 15 % asunnon hankintahinnasta ja sen jälkeen kuukausittain kohtuullista käyttövastiketta, saa oikeuden hallita asuntoa omistusasunnon tapaan. Vaasan Asumisoikeus Oy:n omistuksessa on yli 300 asumisoikeusasuntoa eri puolilla Vaasaa. Asumisoikeusasuntoja on mahdollista myös vuokrata.

Toimi näin

Ilmoittaudu kunnalle, jonka alueelta haet asumisoikeutta. Saat kunnalta asumisoikeusasunnon hakemiseksi järjestysnumeron.
Asumisoikeusasuntoa varten tarvitaan järjestysnumero, jota haetaan Vaasan kaupungin kiinteistötoimesta. Lisäksi hakijan tulee ilmoittaa asumisoikeushakemuksella Vaasan Asumisoikeus Oy:lle mistä asunnosta on kiinnostunut. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvittavat lomakkeet löytyvät Vaasan Asumisoikeus Oy nettisivuilta.