Olet täällä

Palvelut, joista käyttäjä voisi myös olla kiinnostunut

olohuoneasuminenjs640x444.jpg

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on asunto, jota asukas hallitsee mutta ei omista. Hän maksaa asumisestaan kuukausikulujen lisäksi maksun, joka palautetaan hänelle poismuuton yhteydessä.
Asumisoikeusasuminen on vaihtoehto asunnon ostamiselle ja vuokraamiselle. Maksamalla asumisoikeusmaksuna 15 % asunnon hankintahinnasta ja sen jälkeen kuukausittain kohtuullista käyttövastiketta, saa oikeuden hallita asuntoa omistusasunnon tapaan. Vaasan Asumisoikeus Oy:n omistuksessa on yli 300 asumisoikeusasuntoa eri puolilla Vaasaa. Asumisoikeusasuntoja on mahdollista myös vuokrata.

Toimi näin

Asumisoikeutta hakevan on ilmoittauduttava kunnalle, jonka alueelta hän hakee asumisoikeutta. Kunnat voivat muodostaa myös yhteisen hakualueen. Hakija saa kunnalta asumisoikeusasunnon hakemiseksi järjestysnumeron.
Asumisoikeusasuntoa varten tarvitaan järjestysnumero, jota haetaan Vaasan kaupungin kiinteistötoimesta. Lisäksi hakijan tulee ilmoittaa asumisoikeushakemuksella Vaasan Asumisoikeus Oy:lle mistä asunnosta on kiinnostunut. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvittavat lomakkeet löytyvät Vaasan Asumisoikeus Oy nettisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Asumisoikeusasunnon hakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, joka ei omista hakualueella omistusasuntoa. Hänellä ei myöskään saa olla varallisuutta siinä määrin, että hän voisi rahoittaa vähintään puolet hakemansa tai vastaavan asunnon käyvästä hinnasta.
Yhteyshenkilö: