Olet täällä

Palvelut, joista käyttäjä voisi myös olla kiinnostunut

olohuoneasuminenjs640x444.jpg

Asunnon vuokraus

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä. Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.
Vaasassa on monia mahdollisuuksia asua vuokralla. Asuntoja löytyy niin kaupungin keskustasta kuin maaseudultakin. Suurimpia asunnon vuokraajia Vaasassa ovat Kiinteistö Oy Pikipruukki, Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOAS sekä Vähänkyrön Vuokratalot Kiinteistö Oy. Vaasan kaupungin oma vuokra-asuntojen välittäjä on Kiinteistö Oy Pikipruukki. Pikipruukki on vuokraajista suurin. Se tarjoaa asuntoja yksiöistä isompiin perheasuntoihin niin rivi-, pien- kuin kerrostaloissakin. VOASilla on noin 3000 asuntopaikkaa ja lisäksi erilaisia toimisto- ja liiketiloja. Vähänkyrön Vuokratalot yhtiöllä on 173 erikokoista asuntoa Vähänkyrön kirkolla, Merikaarrossa ja Tervajoella. Vuokra-asuntoja välittävät välitystoimistot ja yksityiset asunnonomistajat.
Vaasan kaupungin nettisivuille on koottu lista vuokra-asuntojen tarjoajista Vaasassa. Asuntovalikoimaan voit tutustua palvelun tarjoajien sivuilla.

Verkkoasiointi

Vaasan Palautepalvelu