Olet täällä

leluankka_wwww.jpg

Avoin varhaiskasvatus

Vaasassa avoin varhaiskasvatus tarjoaa avointa päiväkotitoimintaa sekä kerhotoimintaa. Avoin varhaiskasvatus on ohjattua ja valvottua toimintaa ja hyvä vaihtoehto koko- tai osapäiväiselle päivähoidolle. Leikin osuus toiminnassa on keskeinen. Avoin varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa, joka perustuu varhaiskasvatussuunnitelmaan (vasu). Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu kaikille vaasalaisille alle kouluikäisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Toimintaan voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista ja se on maksutonta. Avoimen päiväkodin tavoitteena on tukea perheitä lasten kasvatuksessa, tutustuttaa perheitä toisiinsa, tarjota lapsille leikkiseuraa ja monipuolista toimintaa arjen keskellä sekä vanhemmille mahdollisuus vertaistukeen toisten vanhempien kanssa. Avoimen päiväkodin kerho on tarkoitettu lapsille, jotka eivät ole kunnallisessa päivähoidossa ja joiden asuinkunta on Vaasa. Kerho on hyvä vaihtoehto lapselle, joka ei tarvitse päivähoitoa vaan muuta säännöllistä ryhmätoimintaa. Kerho on ensisijaisesti 2,5 - 5-vuotiaille lapsille, ja se toimii 2 kertaa viikossa 3-4 tuntia kerrallaan. Lapsella voi olla vain yksi kerhopaikka. Jokaiselle lapselle tehdään kerhotoiminnan alussa palvelusopimus, sekä oma kerhovasu. Avoimen varhaiskasvatuspalvelun piiriin kuuluvien lasten ja heidän perheidensä on mahdollista saada tarvittaessa myös erityisvarhaiskasvatuksen tukea lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa. Kerhotoiminnan tavoitteena on tukea lapsen itsetunnon kehitystä ja itsenäistymistä, tarjota lapsille monipuolista, suunniteltua ja ohjattua toimintaa, tukea lasta toimimaan sekä yksilönä että ryhmän jäsenenä ja herättää myönteistä suhtautumista uuden oppimiseen. Syyskuussa aloitamme avoimissa päiväkodeissa metsäretket ja/tai retket lähiympäristöön. Tarkempaa tietoa saat avoimista päiväkodeista. Lue lisää avoimesta varhaiskasvatuksesta Vaasan kaupungin verkkosivuilta.
Hakuaika toimintakauden 2019 – 2020 kerhotoimintaan on maalis-huhtikuun 2019 aikana. Hakemus on voimassa 31.5.2020 asti ja mikäli vapaita paikkoja löytyy, voi kerhon aloittaa myös kesken toimintakauden. Hakemuksia voi jättää myös ympäri vuoden. Kerhoon haetaan ensisijaisesti sähköisesti . Voit täyttää hakemuksen Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen sähköisessä asiointipalvelussa. Lomakkeen voi myös tulostaa tai noutaa avoimesta päiväkodista tai varhaiskasvatuksen asiakaspalvelusta, os. Raastuvankatu 29, 65100 Vaasa (ma - pe klo 9.00 - 15.00). Lomake palautetaan siihen avoimeen päiväkotiin, josta kerhopaikkaa haetaan. Kerhopaikan saaneille lähetetään päätös kotiin huhtikuun aikana. Avoimen päiväkodin toimintaan voi ilmoittautua suoraan avoimen päiväkodin henkilökunnalle (täytetään kirjallinen lomake).
Avoimen päiväkodin kerhotoiminnasta peritään kiinteä kuukausimaksu. Kuningattarenpolun sekä Vaahteramäen avoimissa päiväkodeissa on myös maksutonta kerhotoimintaa. Tarkemmat tiedot asiakasmaksuista löydät Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen sivuilta. Avoin päiväkotitoiminta on maksutonta. Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.