Olet täällä

Hammashuolto

Perushammashoito sisältää suun alueen tarkastuksen ja tarvittavat ennaltaehkäisevät ja korjaavat hoitotoimenpiteet. On tärkeää, että jokainen harjaa hampaansa kaksi kertaa päivässä ja välttää napostelua.

Palvelut

Kuva hammashoidosta

Kiireettömään hammashoitoon annetaan aika yksilöllisen hoidon tarpeen mukaan. Odotusaika on keskimäärin 6 kk. Tällä hetkellä potilaan varatessa kiireetöntä aikaa, häntä ei aseteta jonoon, vaan hänelle pyritään antamaan hoitoaika hoitotakuun (6 kk) puitteissa.

Suun ja hampaiden tarkastuskäynnillä asiantuntija arvioi suun terveyden lisäksi omahoidon riittävyyden ja laadun. Tarkastuskäynnillä laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma, jossa määritellään hoidon tarve ja toteuttaminen sekä seuraavan tarkastuskäynnin ajankohta. Hoitosuunnitelma perustuu hoidon tarpeeseen ja sitouttaa potilasta itseään huolehtimaan suun terveyden omahoidosta.

Varhainen hoitoon hakeutuminen oireiden ilmaantuessa sekä ehkäisevä ja varhaisvaiheen hoito mahdollistavat alkavaan suun sairauteen puuttumisen ja pysäyttämisen omahoidolla ja asiantuntijahoidolla. Tilanteen korjaaminen varhaisvaiheessa on usein vaivattomampaa ja edullisempaa.

Hammashuollon ajoista tekstiviestimuistutus

  • Tekstiviestimuistutus lähetetään automaattisesti hoitoaikaa edeltävänä päivänä.
  • Muistutus lähetetään automaattisesti niille, joiden matkapuhelinnumero on hammashuollon potilastietojärjestelmässä
  • Alle 15-vuotiaiden muistutus lähetetään huoltajan matkapuhelimeen ja 15 vuotta täyttäneille pääsääntöisesti heidän omaan matkapuhelimeensa.
  • Tekstiviestimuistutusta ei lähetetä ryhmätarkastusajoista, eikä samana päivänä varatuista ajoista
  • Tekstiviestimuistutus lähtee automaattisesti asiakkaan matkapuhelinnumeroon, jollei potilas ole kieltänyt viestin lähettämistä. 
  • Viestin saapumatta jääminen ei oikeuta jäämään vastaanotolta pois ilman peruutusta. Muistutusviestin perille tuloa ei voida kuitenkaan teknisistä syistä aina taata.

Lue lisää:
Hammashoidon asiakasmaksut
Hammashuollon yhteystiedot
Hampaiden hoito-ohjeet
Lasten, nuorten ja opiskelijoiden hammashuolto
Nukutushammashoito
Oikomishoito
Päivystys
Yksityiset hammashoitopalvelut

Hammashoidon keskitetty ajanvaraus on auki maanantaista torstaihin kello 7.30–15.30 ja perjantaisin kello 7.30–15.00 (06 325 2202).
Kiireellisissä asioissa suositellaan olemaan yhteydessä heti aamusta (klo 7.30 ->), kiireettömissä asioissa vasta klo 9.00 jälkeen.

Ajanvarauksessa suun terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi hoidon tarpeen, hoidon tarpeen kiireellisyyden, antaa mahdollisen päivystysvastaanottoajan tai kiireettömän tarkastus- tai hammashoitoajan sekä ohjaa oikeaan hammashoitolaan. Henkilöstö ohjaa ja neuvoo myös suun terveydenhoitoon liittyvissä kysymyksissä.

1.1.2019 alkaen potilaan tulee esittää vastaanotolle tultaessa Kela-, henkilö- tai ajokortti tai muu vastaava tunnistetieto henkilöllisyyden varmistamiseksi, ellei potilas ole muutoin henkilökunnan tunnistettavissa.

Hammashuollon verkkoasiointi - Kansalaisen terveyspalvelu

Tässä palvelussa voit pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella  

• Tarkistaa omia ja alle 15-vuotiaan huollettavan hammashoitoaikoja.

• Perua olemassa olevan hammashoitoajan.

• Varata 1-, 3- ja 5-vuotiaiden lasten määräaikaistarkastusaikoja sekä siirtää tai perua niitä. Muita hammashoidon aikoja ei voi varata tai siirtää verkkoasioinnin kautta. 

• Täyttää/ tarkistaa varattuun aikaan liittyvän oman tai alle 15-vuotiaan huollettavan esitietolomakkeen

Ajan peruminen

Voit perua olemassa olevan hammashoitoaikasi.

1-, 3- ja 5- vuotiaiden lasten ajanvaraus

Voit varata lapsellesi ajan määräaikaistarkastukseen hammashoitajalle tai suuhygienistille 2 viikkoa ennen lapsen syntymäkuukautta ja jatkuen 2 viikkoa syntymäkuukauden jälkeen (2 kk:n ajan).

Sähköinen esitietolomake

Hammashuollossa on käytössä sähköinen esitietolomake. Voit täyttää esitiedot silloin, kun sinulla on voimassaoleva ajanvaraus. Täytettyäsi lomakkeen Kansalaisen ajanvarauksessa tiedot siirtyvät automaattisesti hammashuollon potilastieto-järjestelmään. Paperisen esitietolomakkeen voi edelleen täyttää hammashoitoloissa.

Hammashuollon asiakaslaskutus

  • Maksamiseen liittyvät tiedustelut puh. 020 619 8077
  • Laskun sisältöä koskevat tiedustelut puh. 06 325 3016

Lisää aiheesta