Olet täällä

olohuoneasuminenjs640x444.jpg

Hissiavustus

Valtio ja Vaasan kaupunki avustavat jälkiasennushissien rakentamisessa. Jälkiasennushissin rakentamiseen on mahdollisuus saada avustusta yhteensä jopa 55 prosenttia. Valtion avustus jälkiasennushissien rakentamiseen on 45 prosenttia hyväksyttävistä kohtuullisista hissin tai hissien rakentamiseen liittyvistä kokonaiskustannuksista. Kaupungin avustuksen määrä on enintään 10 prosenttia ARA:n hyväksymistä kustannuksista. Kaupungin avustus myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa sen jälkeen, kun ARA on hyväksynyt hankkeen kustannukset ja myöntänyt hankkeelle valtion hissiavustuksen. Hissiavustushakemus jätetään Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:an. Kaupungin avustusta haetaan kaupungin omalla lomakkeella. Työt voidaan aloittaa ARA:n varsinaisen avustuspäätöksen jälkeen. Samassa yhteydessä kannattaa hakea myös avustusta liikkumisesteiden poistamiskustannuksiin, joita ARA myös avustaa 45 prosentilla. Vaasassa toimii hissityöryhmä, joka on perustettu vuonna 2013. Työryhmän tarkoituksena on moninkertaistaa jälkiasennushissien määrä Vaasassa. Työryhmään kuuluu edustajia Vaasan kaupungin kiinteistötoimesta, rakennusvalvonnasta, vammaisneuvostosta ja kaavoituksesta sekä Suomen Kiinteistöliitosta ja ARA:sta. Lisäksi ryhmään on kutsuttu yritysten edustajia ja isännöitsijöitä.
Hissiavustuksella ja liikkumisesteiden poistamiseen tarkoitetulla avustuksella on jatkuva hakuaika. Vaasan kaupungin avustusta voit hakea hissiavustuslomakkeella. Lisätietoja hissi- ja esteettömyysavustuksesta saat ARAlta. Lisätietoja saat myös Vaasan kaupungin kiinteistötoimesta.
Kaupungin avustus myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa sen jälkeen, kun ARA on hyväksynyt hankkeen kustannukset ja myöntänyt hankkeelle valtion hissiavustuksen.

Verkkoasiointi

Vaasan Palautepalvelu

Palvelupaikat

Verkkosivu

Hissiavustus
Yhteyshenkilö: