Olet täällä

Korjausavustukset

Valtio avustaa asuntojen ja asuinrakennusten korjauksia.

Palvelut

olohuoneasuminenjs640x444.jpg

Vuoden 2017 alussa voimaan tulleen uuden korjausavustuslain myötä siirtyi korjausavustusten myöntäminen kunnista ARAan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jatkossa hakemus jätetään ARAan, ARA tekee avustuspäätöksen ja hoitaa avustusten maksamisen. 

Uudessa laissa myönnetään vain ikääntyneiden ja vammaisten asuntojen korjausavustusta, avustusta jälkiasennushissin rakentamiseen sekä esteettömyysavustusta. Aiemmin pientaloille myönnetty energia-avustus poistuu siis kokonaan. Myös avustusmääriin tulee muutoksia: vanhusten ja vammaisten asuntojen korjausavustuksen enimmäisprosentti nousee 40 prosentista 50:een, erityisestä syystä jopa 70:een. Helmikuussa 2017 ARAssa otetaan käyttöön verkkopalvelu avustusten käsittelyä ja hakemista varten,  mutta hakemukset voi edelleen jättää myös paperisena. Korjausavustusten hakuaika muuttuu lakimuutoksen myötä jatkuvaksi.

Hissin rakentamiseen vanhaan kerrostaloon on mahdollista saada sekä valtion hissiavustusta että Vaasan kaupungin hissiavustusta. Hissiavustuksissa on jatkuva hakuaika. Vaasan kaupunki myöntää myös esteettömyysavustusta yhdistyksille, yhteisöille ja pienille yrityksille palvelu- ja toimitilojen esteettömyyden ja saavutettavuuden parantamiseksi. 
Lisätietoja hissiavustuksesta.
Lisätietoja esteettömyysasvustuksesta.

Kuinka otan palvelun käyttöön

Avustushakemukset toimitetaan ARAan, josta saa myös lisätietoja avustuksista sekä ohjeet ja lomakkeet avustuksen hakemiseksi.

Yhteystiedot

www.ara.fi
korjausavustus.ara(at)ara.fi
puh. 029 525 0818

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)
Vesijärvenkatu 11A / PL 30
15141 Lahti
 

Lisätietoja saa myös Vaasan kaupungin kiinteistötoimesta:
asumispalvelut(at)vaasa.fi

Tekninen virasto/ Kiinteistötoimi
Kirkkopuistikko 26 A / PL 2
65101 Vaasa

Kysy tai anna palautetta avustuksista

Katso myös Kodin turvallisuuden tarkistuslista.

Yhteyshenkilö