Olet täällä

olohuoneasuminenjs640x444.jpg

Korkotukilainat

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen. Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.
Korkotukeen oikeutettaviin hankkeisiin on mahdollista hakea erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi myös erityisryhmien investointiavustusta. Vaasan kaupunki arvioi korkotukilainahakemukset ja antaa lausunnon kohteen tarkoituksenmukaisuuden perusteella. Lausunto lähetetään Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA) sekä hakijalle tiedoksi.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.
Kaupunki ilmoittaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen korkotukilainojen hakuajasta kuulutuksena paikallislehdessä, verkkosivuilla ja virallisella ilmoitustaululla. Lisätietoja saat Vaasan kaupungin asuntopäälliköltä kiinteistötoimesta ja ARAn verkkosivuilta.

Verkkoasiointi

Vaasan Palautepalvelu

Puhelinasiointi

Vaasan kaupunki, kiinteistötoimi, asuntopäällikkö

+358401393617