Olet täällä

Palvelut, joista käyttäjä voisi myös olla kiinnostunut

Kasvikset ja vihannekset

Kouluruokailu

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa. Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.
Vaasan Ruokapalvelut valmistaa Vaasan kaupungin peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten ruoan. Vaasan Ruokapalvelut käyttää ruokalistan laadinnassa kuuden viikon kiertävää perusruokalistaa. Ruokalistassa huomioidaan mm. juhlapyhät, sesonkikohtaiset raaka-aineet, erityisruokavaliot ja ravitsemukselliset näkökulmat. Ateria sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai lämpimän kasvislisäkkeen, näkkileivän ja maidon. Keittopäivinä on tarjolla pehmeä leipä tai jälkiruoka. Vaasan Ruokapalvelut toimii palveluntuottajana kolmessa toisen asteen oppilaitoksen keittiössä Vaasassa. Lounasravintola Appetito toimii VAMIA:n Palvelut yksikössä Ruutikellarintiellä, Lounasravintola Melinda VAMIA:n Tekniikka yksikössä Sepänkyläntiellä ja Campus Lykeionin keittiö palvelee Vaasan Lyseon lukion ja Vasa Gymnasiumin oppilaita ja henkilökuntaa Kirkkopuistikolla.
Katso peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten ruokalistat Vaasan Ruokapalveluiden sivuilta. Sivuilta löydät tietoa myös erityisruokavalioiden huomioimisesta kouluruokailussa.
Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.
Yhteyshenkilö: