Olet täällä

Omahoito

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen kannattaa! Ota omaksesi tietoa ja tukea terveytesi edistämiseen sekä apua pitkäaikaissairauksien omatoimiseen hoitamiseen.

Palvelut

Kuva pariskunnasta

Kuntalaisen hyvinvoinnin lisäämiseksi on tarjolla hienoja terveyttä edistäviä palveluita, joita voit hyödyntää silloin, kun haluat ja sinulla on aikaa.

Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus

Terveystarkastuksesta saat selville, miten elämäntapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Voit myös ilmoittautua sähköisiin valmennusohjelmiin, joista saa tukea elämäntapojen kohentamiseen. Lue lisää: Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus.

Pitkäaikaissairauksien omahoito

Pitkäaikaissairauksien hoidossa kannattaa ehdottomasti hyödyntää eOmahoito –palvelua. Palvelusta saat itsellesi sairauskohtaiset opetuspaketit ja konkreettisia ohjeita omahoitoon. Lue lisää: Omahoito

Seksitautien etätestaus

Vaasalaisilla on mahdollisuus tehdä maksutta klamydia- ja tippuritesti kotona. Sukupuolitautien poliklinikka

Tutkittua ja oikeaa tietoa terveydestä

Kun jokin terveyteen tai sairaudenhoitoon liittyvä asia mietityttää, kannattaa lukea tutkittua tietoa muun muassa seuraavista tietolähteistä: 
Terveyskirjasto 
Omahoitopolku
Mielenterveystalo

KUINKA OTAN PALVELUN KÄYTTÖÖN

Palvelun voit ottaa käyttöösi yllä olevien linkkien kautta. Joidenkin sähköisten palveluiden käyttö edellyttää eTerveyspalvelut sähköisen asioinnin sopimusta (pdf).