Olet täällä

Perhesuunnittelu

Vanhempi ja vauva

Ehkäisypalvelut on tarkoitettu alle 50-vuotiaille vaasalaisille naisille. Myös Vaasassa opiskelevat, jotka eivät ole kirjoilla Vaasassa, voivat käyttää palveluita. Yliopiston opiskelijat saavat palvelunsa YTHS:stä.

Perhesuunnitteluneuvolasta saa:

  • raskauden ehkäisyneuvontaa: ohjausta ehkäisymenetelmän valinnassa, käytössä ja seurannassa
  • sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa
  • lapsettomuuden hoidon alkututkimukset ja neuvontaa
  • raskauden keskeytykseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta

Perhesuunnitteluneuvolan käynnit ovat maksuttomia. Peruuttamatta jätetystä lääkärin tutkimusajasta peritään voimassa oleva maksu.

Papakokeet eli kohdunkaulan syövän seulonnat tehdään perhesuunnittelussa ainoastaan ehkäisyyn liittyen. Lisäksi tiettyihin ikäryhmiin kohdistuvat joukkotarkastuspapat tehdään täällä. Joukkopapakokeeseen kutsutaan kirjeellä 30-60-vuotiaat vaasalaiset naiset viiden vuoden välein.

Kun ehkäisy aloitetaan ensimmäistä kertaa, ja jokaisen raskauden jälkeen, on naisilla oikeus saada maksutta joko viiden vuoden kuparikierukka tai kolmen kuukauden hormonaalinen ehkäisy.

Kuinka otan palvelun käyttöön

Ajanvaraus ma-pe klo 9–11 ja 12.30–13 p. 06 325 1767. Nettiajanvaraus: https://sote.easiointi.fi/fi/web/vaasa-te. Vain vaasalaiset 13-50-vuotiaat naiset voivat varata ajan netistä.

Terveydenhoitajan puhelinaika (myös ajanvaraukset):
ma-pe klo 9–10 ja klo 12.30–13 numerossa 06 325 1765

Voit peruuttaa vastaanottoaikasi lähettämällä tekstiviestin numeroon 040 6718134. Ilmoita nimesi ja peruutettava aika. Mikäli et saa vastausviestiä, peruutuksesi ei ole tullut perille. Ota siinä tapauksessa uudelleen yhteyttä.

Äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola
Hietalahdenkatu 6
65100 Vaasa
Äitiysneuvolan fax 06 317 1014 ja perhesuunnittelun fax 06 317 1026

Palvelut, joista käyttäjä voisi myös olla kiinnostunut

Perheneuvolassa on tarjolla monipuolista asiantuntija-apua perhe-elämään liittyvissä solmukohdissa.
Valtakunnallisen seulontaohjelman mukaisesti kunnan pitää järjestää kohdunkaulan syövän seulonnat (papa-kokeet), naisten rintasyövän seulonnat (...
Äitiysneuvonnan tavoitteena on turvata odottavan äidin, sikiön ja vastasyntyneen terveys sekä edistää ja ylläpitää perheen terveyttä ja hyvinvointia.
Seksuaalineuvonta on tarkoitettu kaikenikäisille Vaasassa asuville naisille ja miehille, sekä parisuhteessa oleville että sinkuille.
Lastenneuvola pyrkii edistämään koko perheen hyvinvointia ja tukemaan perhettä omaksumaan terveellisiä elämäntapoja.

Lisää aiheesta