Olet täällä

Palvelut, joista käyttäjä voisi myös olla kiinnostunut

Vöyrinkaupunki

Pysäköinninvalvonta

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa auton pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten noudattamista. Yleisten alueiden pysäköintiä valvovat kunnalliset pysäköinnintarkastajat ja poliisi. Pysäköinnintarkastaja voi määrätä pysäköintivirhemaksun näiden kieltojen ja rajoitusten rikkomisesta. Maksun suuruus vaihtelee kunnittain. Jos olet mielestäsi saanut sakon väärin perustein, voit tehdä siitä oikaisuvaatimuksen. Pysäköinninvalvonta voi lukita auton renkaan, jos autosi on ollut väärin pysäköitynä vähintään kaksi vuorokautta tai autollesi on kertynyt viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua. Kunnallisella pysäköinninvalvojalla tai -tarkastajalla tulee olla tunnusmerkki ja asu, josta ilmenee hänen tehtävänsä, sekä virkamerkki, jonka hän esittää tarvittaessa. Useissa suurissa kaupungeissa toimii myös yksityisiä pysäköintilaitoksia, joilla on omat toimintaperiaatteensa ja sääntönsä.
Vaasassa pysäköintiä valvoo poliisi ja kaupungin pysäköinnintarkastajat. Kaupungissa on useita pysäköintipaikkoja. Pysäköintipaikat on jaettu vyöhykkeisiin ja niiden mukaisiin pysäköintihintoihin. Maksullisen pysäköinnin vyöhykejakokartan ja pysäköintivyöhykkeiden hintataulukon löydät kaupungin nettisivuilta. Pysäköinnin virhemaksu on 50 euroa. Maksun laiminlyönnistä määräaikana seuraa maksun korotus 14 eurolla.
Alue Aluekoodi Hinta
1. vyöhyke 310 2,20 €/h
2. vyöhyke 320 1,50 €/h
3. vyöhyke 330 1,00 €/h
4. vyöhyke 334 1,00 €/h ja 2,00 €/vuorokausi

Maksullisen pysäköinnin vyöhykejakokartta  
Bi Fuel -paikat                                                                                                                                                                                                        
Oikaisuvaatimus pysäköinninvalvojalle sähköinen asiointi

Toimi näin

Pysäköintivirhemaksu tulee maksaa viimeistään eräpäivänä. Maksua tai rengaslukkoa koskevaan päätökseen voit vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta. Oikaisuvaatimus on pääsääntöisesti tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi.
Vaasassa oikasuvaatimusta haetaan sähköisesti verkkoasiointipalvelussa. Pysäköinnin virhemaksut voi maksaa pankkiin tai kaupungin kassaan Kansalaisinfoon. Pysäköinnin voi maksaa pysäköintiautomaatteihin tai matkapuhelinsovelluksella. Vaasassa käytössä ovat matkapuhelinsovellukset EASYPARK ja ParkMan.
Vaasalaisten ja mustasaarelaisten sotaveteraanien ei tarvitse maksaa pysäköinnistä kaupungin pysäköintialueilla. Maksullisten pysäköintialueiden tarkemmat hintatiedot löydät kaupungin nettisivuilta.
Teatteriparkin sisääntuloväylä

Vaasan Kaupunki myy pysäköintilupia seuraaville pysäköintipaikoille (tässä hinnasto);

 1. Teatteriparkki: Paikkoja vapaana
 2. Tammipiha: Täynnä, jono mahdollinen
 3. Tammipihan yläkansi: Täynnä, jono mahdollinen
 4. Tammipihan kellari: Täynnä, jono mahdollinen
 5. Raastuvankatu 27 P-halli: Täynnä, jono mahdollinen
 6. Rautatienkadun P-alue: Paikkoja vapaana
 7. Kirkkopuistikko 23-27: Paikkoja vapaana
 8. Kirkkopuistikko 24-28: Paikkoja vapaana
 9. Kauppapuistikko 1-5: Paikkoja vapaana
 10. Kauppapuistikko 2-6: Paikkoja vapaana
 11. Rautatienkadun P-alue: Paikkoja vapaana

 

 

 

Yhteyshenkilö: