Olet täällä

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina. Vuorohoitoon ei kuitenkaan ole subjektiivista oikeutta, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuviin tarpeisiin. Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22:een saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä. Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin. Vuorohoito voidaan järjestää myös perhepäivähoitona.
Vaasassa ilta-, yö- ja viikonloppuhoitoa tarvitseville lapsille hoitoa järjestetään vuorohoitopäiväkoti Punahilkassa. Lue lisää päiväkodin toiminnasta palvelupisteen sivulta.
Päivähoitopaikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti tai vaihtoehtoisesti lomakkeella. Lomakkeen voi tulostaa tai sen voi noutaa päiväkodeista tai varhaiskasvatuksen asiakaspalvelusta. Hakemus palautetaan siihen päiväkotiin, josta hoitopaikkaa ensisijaisesti haetaan. Mahdollinen päivähoitopaikan irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti 30 kalenteripäivää ennen viimeistä hoidossaolopäivää. Lapsen päivähoitopaikan siirtoa voi anoa täyttämällä siirtoanomuksen.
Lasten päivähoidon asiakasmaksut löydät Vaasan kaupungin verkkosivuilta.