Olet täällä

Tietoa kaupungista

Sähköinen lupahakemus

Rakennusvalvonnan sähköisen asiointipalvelun kautta voit hakea lupaa useimpiin rakentamista koskeviin hankkeisiin, mm. rakennuslupaa, toimenpidelupaa, purkulupaa ja jatkoaikaa rakentamiselle.

Käyttökatko sähköisessä asioinnissa torstaina 21.3. klo 8 alkaen. Käyttökatko kestää arviolta 3 tuntia.

Siirry asiointipalveluun

Hakemuksen täyttää joko asiakkaan (= rakennuttajan) valtuuttama pääsuunnittelija tai pienemmissä hankkeissa asiakas itse. Hakemuksen täyttäjä antaa käyttöoikeuden ohjelmassa kaikille hankkeen eri osapuolille (lisää käyttäjätunnukset Käyttöoikeudet -osioon). Tällöin niin rakennushankkeeseen ryhtyvät, suunnittelijat kuin työnjohtajatkin pääsevät seuraamaan hakemuksen käsittelyä ja täydentämään sitä kirjautumalla sisälle lupaan sähköpostiin saamansa linkin kautta.


Asiointipalvelu toimii asiakkaan ja rakennusvalvonnan välisenä kommunikointivälineenä. Enää ei tarvitse välttämättä ottaa erikseen yhteyttä rakennusvalvontaan sähköpostitse tai puhelimitse, vaan kaikki lupaa koskeva tiedonvaihto (esim. kysymykset, lisäselvityspyynnöt ja muu ohjaus) voidaan hoitaa sähköisessä palvelussa Ennakkokyselyt ja viestit -osion kautta. Suuremmat hankkeet vaativat toki tapaamista esim. lupavalmistelijan kanssa, mutta silloinkin tapaaminen voidaan sopia asiointipalvelun viestikentän kautta.


Hakemuksen käsittelijä antaa tarvittaessa palautetta heti hakemuksen saavuttua tai myöhemmin, kun hakemus on siirretty rakennusvalvonnan tietojärjestelmään. Asiakkaana pääset seuraamaan reaaliaikaisesti lähettämäsi lupahakemuksen käsittelytilannetta sekä tarkastelemaan omia aiemmin sähköisesti luomiasi lupahakemuksia.
 

Lupahakemuksen jättäminen/lähettäminen edellyttää vahvaa sähköistä tunnistautumista. Tunnistautuminen tapahtuu Väestörekisterikeskuksen suomi.fi-tunnistuspalvelussa henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen.

Palvelun tuki:
rakennusvalvonta.epermit@vaasa.fi