Olet täällä

14.6.2018 - 13:00

Puistojen kätköt -seikkailu kaupunkiympäristössä alkaa! 

Puistojen kätköt
Viheralueyksikkö on kätkenyt Vaasan puistoihin 12 salaperäistä laatikkoa. Etsi laatikot karttavihjeiden avulla 15.6.-15.7. aikana ja osallistu uuteen ja uniikkiin Puistojen kätköt –seikkailuun.  

Puistojen kätköt-seikkailu kaupunkiympäristössä alkaa! 

Viheralueyksikkö on kätkenyt Vaasan puistoihin 12 salaperäistä laatikkoa. Etsi laatikot karttavihjeiden avulla ja osallistu uuteen ja uniikkiin Puistojen kätköt –seikkailuun.  

Puistojen kätköjä on aikaa etsiä 15.6.–15.7. ajan. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken 2 ranneketta Power Parkiin.  

Huom! Geokätkö nro 8 Poraajapolulla on rikottu, eikä sen tilalle ehditä rakentamaan uutta ennen kampanjan päättymistä 15.7. Viheralueyksikkö on vienyt tilalle kyltin, jonka kuvista voi arvata mitä laatikon henkilöt tekevät.

  • Avaa vihjekartta kännykkään ja osallistu online kartta.vaasa.fi/PuistojenKatkot/  tai
  • Tulosta osallistumislomake
  • Vihjekarttoja ja osallistumislomakkeita saa myös Kansalaisinfosta, Visit Vaasan toimistosta Rewell Centeristä tai Visit Vaasan tori-infosta Vaasan torilta.

Näihin samoihin paikkoihin voi palauttaa täytetyt lomakkeet.   

Puistojen kätköt

Hauska ja erilainen tapa tutustua Vaasaan 

Kätköissä seikkailevat hahmot ovat syntyneet puistotyöntekijöiden Maaret Lagus ja Juhani Norrgård käsissä. Laatikoiden rakentaminen ja ulkoasu ovat vastaavan työnjohtajan Joni Paason sekä avovankien taidonnäyte.  

– Mikä voisikaan olla parempi tapa kuin haastaa asukkaat, lapset ja nuoret etsimään hienoja kätköjä. Samalla toivon heidän saavan ulkoilua, hauskaa yhdessäoloa ja näkevän oma kaupunkinsa mahdollisesti ihan uusin silmin. Tämä tarjoaa myös matkailijoille uuden ja erilaisen tavan tutustua puistojen Vaasaan, viheraluehortonomi Leila Roininen sanoo.  

Roininen kertoo idean lähteneen liikkeelle vaasalaisen taiteilijan, nimimerkki "Mr. Surname here", vuonna 2010 eri puolille kaupunkia muovailemista lilliputeista ja peukaloisista.    

– Mietin, miten voisimme tehdä jotain vastaavaa puistoihin, mutta aktivoida samalla kaupunkilaisia etsimään niitä. Siitä syntyi idea puistoihin piilotetuista viheralueyksikön uniikeista ja käsityönä tehdyistä ”geokätköistä”, Roininen jatkaa. 

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat