Olet täällä

EnergyVaasa

Vaasa on Pohjoismaiden energiateknologian keskus

Energy in Vaasa
Vaasasta on löytynyt maailman paras yhteistyömalli. Yritykset, joskus jopa keskenään kilpailevat, pystyvät kehittämään Suomea yhdessä. Vaasa on siitä hyvä esimerkki. Yritykset, yliopistot, koulut, ympäröivä yhteiskunta, Vaasan kaupunki ja sen asukkaat ovat aina rakentaneet tätä yhteistyötä ja kehittäneet toimivaa ekosysteemiä.
Jaakko Eskola
Konsernijohtaja, Wärtsilä
invest-in-vaasa-energy_in_vaasa_-_local_universities.jpg
invest-in-vaasa-energy_in_vaasa_-_the_export_rate_over.jpg
invest-in-vaasa-energy_in_vaasa_-_the_energy_technology.jpg
invest-in-vaasa-energy_in_vaasa_-_the_total_business.jpg
invest-in-vaasa-energy_in_vaasa_-_the_most_innovative.jpg

EnergyVaasa är Nordens största energiteknologicenter

EnergyVaasa on Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskus, josta on kehittynyt kansainvälisesti merkittävä teknologiakeskittymä erityisesti älykkäiden sähköisten ratkaisujen, kestävän energian, joustavan sähköntuotannon ja digitalisaation alalta. Seudulla toimivien korkean teknologian yritysten huomattavan määrän ansiosta Vaasa tarjoaa uusille yrityksille menestyksekkään kasvualustan. EnergyVaasan talous perustuu vientiin, jonka osuus on merkittävät 80 prosenttia.

Vaasan seudulla tehdään yhteistyötä. Paikallisten yliopistojen, energiateknologiayritysten ja kuntien välinen yhteistyö on intensiivistä etenkin tutkimuksen, tuotekehityksen, innovaatioiden ja koulutuksen osa-alueilla. Ei siis ihme, että Vaasan seutu on saanut arvostusta Suomen innovatiivisimpana alueena. Täällä toimivalla energiateknologiateollisuudella on pitkä historia, johon myös vahva tutkimusosaamisemme perustuu.

Liiketoimintamahdollisuudet

Nykyään 38 % kotimaisesta energiasta tuotetaan uusiutuvista lähteistä – maailmanlaajuisesti osuus on vain 13 %. Uusiutuville energialähteille asetettu kansallinen tavoite on 50 % vuoteen 2030 mennessä. Tämän kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi maassamme on tilaa kansainvälisille yrityksille sekä uusiutuvan energian tuotantoon ja jakeluun erikoistuneille palveluille ja tuotteille. Alan liiketoimintamahdollisuudet Vaasassa ovat erinomaiset.

Älykäs sähköverkko

Suomen energiajärjestelmä on maailman edistyksellisin, ja Vaasa on sen ytimessä. Kansallisen sähköverkon tehokkaan kehittämisen ja palveluvarmuuden parantamisen tuloksena energian jakeluautomaation taso maassamme on korkea. Vaasa on toiminut veturina sähköverkkojen digitalisoinnissa ja omaa nykyisin maailmanluokan asiantuntemuksen verkkoautomaatiossa ja -suojauksessa.

Energiavarastot

Akkutuotannon kannalta Vaasan sijainti on erinomainen erityisesti luonnonvarojen, maailmanluokan osaamisen ja houkuttelevan liiketoimintaympäristönsä ansiosta. Perustyö energian varastointiliiketoiminnalle onkin Vaasassa jo tehty.
Tarkempaa tietoa GigaVaasa-aluehankkeestamme

Uusiutuva energia

Uusiutuva energia, kuten tuulivoima, tulee olemaan tärkeässä roolissa kansallisessa tavoitteessa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Se avaa Vaasan seudulla uusia mahdollisuuksia erilaisten projektien kehittämiseen ja investointeihin. Seudulla toimii yli 140 energia-alan yritystä – katso luettelo yrityksistä.

Resurssit ja tuki

Vaasan malli: Yhteistyö

Vaasassa ei tarvitse yksin yrittää. Ainutlaatuinen yksityisen, julkisen ja akateemisen sektorin välinen yhteistyö on tuonut Vaasalle aseman energiateknologian pääkaupunkina.

energyvaasa_infograafi.png

 

Additional info