Olet täällä

Intohimona maailman pelastaminen

Kestävä kehitys on koko Vaasan yhteinen tavoite

ambition_for_saving_the_world.jpg
Täältä löytyy vahvaa osaamista hajautetusta energiantuotannosta ja energian käytön ratkaisuissa. Vaasan seutu osaltaan näyttää miten suomalaista kehitystä ja tekniikoita yhdistämällä voidaan päästä kohti asetettuja energia- ja ilmastotavoitteita.
Mika Lintilä
Elinkeinoministeri

Vaasassa kannustetaan kaikenikäisiä ottamaan huomioon yhteinen ympäristömme, ja lapset omaksuvat ympäristöystävällisen elämäntavan jo päiväkodissa. Paikalliset yliopistot, energiateknologiayritykset ja muut organisaatiot tekevät intensiivistä yhteistyötä kestävän huomisen puolesta. Sähkönjakelu-, asumis- ja kuljetusratkaisumme ovat merkittävästi vähentäneet hiilidioksidipäästöjä ja säästäneet energiaa. Vaasan kehitystyö ei kuitenkaan pääty muutamaan menestystarinaan; uusia innovatiivisia ideoita on tulossa vielä useita.

Jokainen päivä on mahdollisuus pelastaa maailma

  • Vaasan tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2035 mennessä.
  • Vaasa on yksi Suomen johtavista kestävään kehitykseen panostavista kaupungeista.
  • Energiateollisuuden asiantuntemuksestamme on hyötyä myös kaikille vaasalaisille, sillä energiatehokkuus ja päästöjen vähentäminen huomioidaan kaupungin päätöksentekoprosessin kaikissa vaiheissa.
  • Vaasan biokaasubussiprojekti on maassamme ensimmäinen laatuaan ja korvaa vuosittain 280 000 litraa fossiilisia polttoaineita.

 

Vaasa osallistuu maailmanlaajuisiin energiatehokkuustalkoisiin

Vaasa on sitoutunut useisiin energiatehokkuutta edistäviin kansainvälisiin, kansallisiin ja alueellisiin hankkeisiin sekä sopimuksiin.

  • Euroopan unionin ilmastosopimus
  • Energiatehokkuussopimus
  • Energia- ja ilmastostrategia

Additional info