Förbigå menyn

Artikelkategorier: Nyheter

Anmälan till medborgarinstitutet börjar i Vasa 18.8

Publicerad: 12.8.2022

Medborgarinstitutet Alma i Vasa erbjuder glädjen i att lära sig nya färdigheter och hundratals möjligheter att utveckla sig och sitt kunnande.

Den tryckta kursbroschyren delas ut till hushållen i Vasa och Kyrolandet vecka 32. Man kan bekanta sig med kursutbudet också på webben.

Anmälan inleds på samma webbadress torsdag 18.8 kl.18. Man kan också anmäla sig per telefon till Almas serviceenhet.

-Det finns kurser för alla åldrar och många smaker från språk till slöjd, motion och scenkonst.  Vi är glada över den goda respons vi fick i våras av våra studerande. Vi önskar dem och nya studerande varmt välkomna till Almas gemenskap, säger rektor Sannasirkku Autio.

Även de populära föreläsningarna för allmänheten fortgår. Till exempel prästen, fackboksförfattaren och redaktören Hilkka Olkinuora föreläser i september om människans inre uthållighet.

Om prisstegringen, som påverkar vars och ens vardag, föreläser Juha Beurling-Pomoell från Konsumentförbundet i oktober. Under hösten företas det också tidsresor till Lillkyro under järnåldern, berättas det om hur man kan undvika att bli svindlad på nätet och i telefonen och får man veta hur en 150 år gammal släktgåta löstes med DNA.

Föreläsningarna för allmänheten år 2022